USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Луцьку коригуватимуть детальний план, аби забудовник увійшов у Старе місто

21 Грудня 2016 13:39
Виконавчий комітет Луцької міської ради з другого разу надав дозвіл на коригування проекту детального плану території в межах вулиць Ковельської, Іова Кондзелевича та річки Стир у Луцьку. Краєзнавці, архітектори та депутати міської ради обурені такими рішенням.

Конфліктне питання розглянули під час засідання виконавчого комітету Луцької міської ради 21-го грудня.

Зауважимо, що зміни в план хоче вносити ПП «Західенергоресурс», яке є власником земельної ділянки на вулиці Ковельській, 17.

Відзначимо, що, відповідно до плану зонування території Луцька, земельна ділянка (площею 2.9 гектара на Ковельській, 17) знаходиться в зоні перспективного розміщення торгових комплексів та ринків. Втім, на даний час науково-дослідний інститут пам'яток охороних досліджень розробляє історико-архітектурний план міста Луцька.

Перед голосуванням звернувся до присутніх один із головних архітекторів «радянського» Луцька Євген Ходаковський та попросив не давати дозвіл на коригування плану.

«Я прийшов сюди попри радикуліт, адже це дуже важливе питання. Зауважу, що в Луцьку я був головним архітектором і боляче дивитися, що зараз робиться. Наголошу, що це передчасні дії, й до цього висновку прийшли під час засідання спілки архітекторів Луцька. Я вважаю, що це лобіює декілька чоловік, які особисто зацікавлені у забудові. Це на просто болото, а заповідник», - наголосив Ходаковський.
Не підтримувати звернення бізнесменів закликав і депутат міськради Павло Данильчук.

«Прошу відкласти розгляд питання, допоки не буде історико-архітектурного опорного плану, бо розробка такого відбуваєтсья. Десь 80 тисяч гривень потратили на ці роботи з міського бюджету. Треба місяць-два почекати, тоді провести пару круглих столів і далі надавати дозволи на будівництво. Якщо ж дати дозвіл, то це буде не в інтересах міста, лучан і в майбутньому будуть конфлікти інтересів між забудовником, який матиме бажаний «коригований» проект детального плану території та з історико-архітектурним планом міста», - пояснив Данильчук.

Так, під час першого голосування Проект не підтримали, тоді перший заступник Луцького міського голови Тарас Яковлев попросив повторного голосування й рішення «протягнули».

Нагадаємо, нещодавно фахівці, посадовці та депутати міськради розкритикували черговий проект забудови ділянки на вулиці Ковельській, що розташована в охоронній зоні історико-культурного заповідника, адже там фіксували численні порушення законодавства та говорять про абсурдність проекту забудови історичної частини Луцька.

Більше того, вже раніше дії виконкому назвали некомпетентними щодо затвердження проектів детального планування. Голова фракції «УКРОП» у міськраді Ігор Поліщук зазначив, що фракція виступає проти забудови цієї ділянки через повну невідповідність нормативно-правовим актам усіх рівнів.

«На розгляд сесії міськради винесуть проект рішення щодо передачі затвердження проектів детального планування з компетенції виконкому міськраді. Це дасть можливість не затверджувати все поспіль, як робить виконком, а фахово розбиратися у кожному з питань», - наголосив Поліщук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Олег Показати IP 21 Грудня 2016 14:42
Лучани, не дайте баригам знищити унікальність нашого старого міста! Збережіть колорит! Вже боляче дивитися на те, що зробили з центром за останні 20 років. Суцільний базар!
Людмила до Олег Показати IP 21 Грудня 2016 15:53
Вже другу сторону Набережної розчищають. Скоро Стир не тільки буде розливатись весною,а підніметься старе русло і затопить все. Не грайтеся з природою ! Можна щось там придумати полегшеного будування-планування
Іван Показати IP 21 Грудня 2016 17:28
Дуже гарна тема, шоби започаткувати початок кінця міської влади. Нема межі людської АЛЧНОСТІ. Шо ж ти, діду Романюк, своїм внукам скажеш ? Шо ж ти, партайгейносе ше один Романюк, діткам скажеш після отставкі. А ви, еколюби Киця - Моклиця, поясните куди зникло латаття. З Яковлєвим - всьо понятно. Самому младшому прокурору ясно, що тут смердить корупцією. А треба всього - навсього жити по закону і мати Бога в душі !
До Івана Показати IP 21 Грудня 2016 19:13
Початок кінця нової влади в Луцьку почався тоді , коли вони давали добро на знищення дерев на вулиці Лесі Українки,за викладання бруківки і списання коштів під шумок, коли більшістю провладною голосували за продаж ділянок у старому місті , за магазинчики кощея та його сім ї...і подібних моклиць .. , за " реконстрцкцію "" пр . Волі , за продаж за копійки кінотеатру Промінь , собі з вигодо , а тепер пробують знищии сквер біля Променя ( куди діли деревину з багатьох дерев , які вже знищили? ), спробуйте продовжити свою чорну справу!.Де новий прокурор, чи працює його служба на варті інтересів народу , чи заплющує очі на все в місті . Хіба винні їх внуки і діти . що у них діди та батько такий. Епоха бариг та руйнівників Луцька

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus