USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.90 10.08

У Луцьку мешканці багатоповерхівки не можуть потрапити в укриття під час тривоги

12 Червня 2023 11:28
У луцькій багатоповерхівці на бульварі Дружби Народів, 3 під час повітряної тривоги немає доступу до підвального приміщення.

Про це розповіла Суспільному мешканка будинку Галина Семенюк.

Частину підвалу використовують працівники магазину, що розташований на першому поверсі.

Галина Семенюк розповіла: просила працівників магазину пустити у підвал під час повітряної тривоги, отримала відмову. Дев’ятиповерхівка, де живе жінка має три під’їзди.
У другому під’їзді до частини підвалу доступ є, розповідає місцевий мешканець Степан. Тут розташований індивідуальний тепловий пункт, дороге обладнання, вхід під замком. Місць, облаштованих для тимчасового перебування людей під час повітряної тривоги, каже чоловік, немає.
Чоловік додав, що найближче укриття у церкві «Фіміам», до нього бігти хвилин 15.

Адміністраторка магазину Тетяна Місько сказала, що підвал не є укриттям, бо має лише один вхід.

Найближчі, говорить жінка, в церкві «Фіміам» та училищі № 9.
Пастор Церкви Фіміам" Олександр Ткачук говорить, що від початку повномасштабного вторгнення підвальні приміщення церкви використовували як укриття. Каже: тут були мати, вода, печиво, під час повітряних тривог приходили люди з району.
З вересня 22-го року відновили очне навчання у школах, це приміщення церкви використовують для перебування дітей, каже Олександр Ткачук. Додає: під час літніх канікул приміщення знову будуть використовувати як укриття для місцевих жителів.

Щодо підвалу на бульварі Дружби Народів, 3 начальник відділу з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення міста Юрій Кирилюк каже – це приватна власність. Говорить: із підприємцями будуть домовлятися, аби людей під час повітряної тривоги туди пускали. Нині рекомендує мешканцям будинку ходити в сусідні укриття.

«На Дружби Народів, 5 є укриття, можуть там укритися, 9 училище, садочки, є там школа 20, SKF «Україна», – говорить чоловік.

Нагадаємо, у Луцьку й Луцькому районі спецкомісії перевірили орієнтовно 1 000 найпростіших укриттів, сховищ та протирадіаційних укриттів.

Як ми писали, в Україні обстежено майже 63 тисячі укриттів, з них близько третини виявилися зачиненими або непридатними до використання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Лучани Показати IP 12 Червня 2023 13:10
Упереджено подано інформацію ! Прослідковується бездіяльність органів влади ! Що то за манера органів управління рекомендувати та ще й у прохальному тоні ? Дійсно "говорить чоловік", а мала би давати чіткі розпорядження від імені відповідної служби державна посадова особа ! Перевірили 1000 укриттів, а чому замовчуєте інформацію скільки з них готових до використання ? По Україні знаєте, а в своїй територіальній громаді не володієте інформацією ! А швидше за все там така загрозлива ситуація, шо ви боїтеся признатися ! Навіть у військовий час дурите людей !
Петро Показати IP 12 Червня 2023 13:29
Яке глупство, залізти в підвал не придназначений для сховища, щоб обрушення будинку зробило "братську могилу" для всіх.. Не факт що перекриття підвалу витримають масу обрушених стін і перекриттів. Нема вентиляції, каналізації... Повна маячня
Василь Показати IP 12 Червня 2023 14:07
А толку з органів влади, поліції, суду, якщо вже який місяць правління і мешканці ОСББ "АРГО", що на проспекті Соборності, 24, обивають пороги керівництва, правоохоронців, пишуть звернення, ходять на суди за незаконне рейдерське захоплення підвального приміщення з двома виходами, розчищене силами співвлвсників. Реагування - байдужість, бездіяльність, зволікання, затягування, відписки і ігнорування на беззаконня. Коли вже цьому буде край? Коли почнуть працювати закони, а не розбазарювання власності людей і підтасування під це документів, погоджень і прикривання винних? Коли влада буде захищати свою громаду і громадян, а не захищатися від них?
На пренгір ! Показати IP 12 Червня 2023 14:26
А ну, перевірте чи нема часом на розпорядженнях міського голови про продаж підвалів візи того пана Кирилюка ! А взагалі виясніть - хто з працівників міської ради був причетний до розпродажу укриттів ! То ж легко вияснити, подивившись на завізовані проекти рішень чи розпоряджень ! А потім - конкретна розмова !
Василь Показати IP 12 Червня 2023 15:42
А толку з тих так званих "перевірок". Все для "одчепись". Вже пару місяців мешканці і члени правління ОСББ "Арго", що на проспекті Соборності, 24, безрезультатно оббивають пороги владних кабінетів, керівництва міста, правоохоронців, суду стосовно рейдерського беззаконного захоплення підвального приміщення, яке слугувало укриттям мешканців під час повітряних тривог, впорядковане співвласниками особистими силами для власної безпеки. Проте, отримують у відповідь байдужість, зволікання, затягування розгляду звернень, банальні відписки. Ніхто не бачить очевидного порушення законодавства та сприяння дерибану. Доколи міська і обласна влада почне захищати права і безпеку власних громадін, а не уникати їх і не ховатися від них? Коли буде повага до законів і верховентва права, а не бабла за "послуги"? Почуйте нас! Відновіть законну справедливість і права мешканців ОСББ "Арго"!
ГОСПОДАР Показати IP 12 Червня 2023 16:27
ОТ І ВІДПОВІДЬ: САМЕ ТОМУ ТЯГНУТЬ, ЗВОЛІКАЮТЬ, НЕ ВЖИВАЮТЬ МІР, БО ТАМ ВСЕ ПОГОДЖЕНО І НЕЗАКОННО. А МЕШКАНЦІ БЕЗ ПРАВ ТА ВПЛИВУ. КОЛИШНІ КЕРІВНИКИ ЖЕКіВ ДОБРЕ ПІДЗАРОБИЛИ, А ТЕПЕР ПОПЕРЕПРОДУВАЛИ, ПОПЕРЕОФОРМЛЮВАЛИ, СЛІДИ ЗАПЕТЛЯЛИ. ЯКБИ БУЛО ЧЕСНЕ І НЕКОРУМПОВАНЕ ПРАВОСУДДЯ, ІСТИНУ ДОВЕСТИ ЗОВСІМ НЕ СКЛАДНО. АГОВ, СЛІДЧІ, ПРОКУРАТУРА, ДЕПАРТАМЕНТ РОЗСЛІДУВАНЬ, УПРАВЛІННЯ ДЕТЕКТИВІВ, НЕВЖЕ ВИ ПРОФЕСІЙНО НЕ РОЗПЛУТАЄТЕ ЦІ КРАДІЖКИ СПІЬНОЇ ВЛАСНОСТІ ГРОМАДЯН? ЛЮДИ БУДУТЬ ВДЯЧНІ ТИМ, ХТО ПРОФЕСІЙНО ВИКОНУЄ СВОЮ РОБОТУ - ЗАХИЩАТИ ЗАКОННІСТЬ!!!
Луцьк Показати IP 12 Червня 2023 19:54
Ви до чиєї совісті намагаєтеся достукатися ? Державна виконавча влада - імпотентна, самоврядування - співучасник, а прокурори вдають, шо не можуть докопатися ! Тут навіть до ворожки не ходи ! Таємницю ніхто ж не видасть, бо вона і так людям відома ! Ше один - два тижні бездіяльності міськради і вже в коментах лучани самі будуть називати фамілії корупціонерів, які порозпродували майно ! А влада ніколи ніякого розслідування не буде робити, бо вийде сама на себе ! Ще один з аргументів "проти" такої влади на чергових виборах !
Правда Показати IP 13 Червня 2023 07:08
Вперше читаю правильні коментарі.Бо дійсно підвальні приміщення є спільною власністю власників квартир(ЗАКОН).То якого біса там якісь магазини і ще і приватна власність???Мешканцям(співвласникам)вже пора самим братися до справи,бо влада і інституції просто це ігнорують,на жаль.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus