USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.55 40.00
  • PLN 9.70 9.88

У Луцьку мізкують, як дати квартири родинам загиблих в АТО

11 Листопада 2014 15:35
У місті вже сім родин загиблих учасників АТО потребують покращення житлових умов. Ще більше 400 лучан написали заяви про виділення земельних ділянок. Але ані землі, ані квартир в міста немає.

Про це стало відомо під час засідання Координаційної ради при Луцькому міському голові щодо соціального захисту сімей мобілізованих військовослужбовців сьогодні, 11 листопада.

Нагадаємо, в місті 7 родин загиблих в АТО отримали земельні ділянки і є потреба в закупівлі 7 пільгових квартир.

Але цих 7 квартир, каже перший заступник міського голови Святослав Кравчук, це тільки початок. Адже чимало лучан втратили своїх рідних, багато бійців втратили здоров’я, і процедуру не треба затягувати, як це зробили з афганцями й чорнобильцями. Однак у міста є всього 400 тисяч гривень, виділені на житло для родин загиблих, а ціни на нерухомість в обласному центрі – захмарні.

Через високі ціни не придбали ще й обіцяне житло для двох прикордонників, які нині лікуються. Однак члени координаційної ради додали, що прикордонників, на відміну від решти військовослужбовців, як-не-як, а службовим житлом забезпечують. Тож викликає здивування, чому працівників Держприкордонслужби, які повернулися з АТО, не забезпечили житлом.

Тим часом, в Луцьку є потреба на закупівлю для родин загиблих однієї 3-кімнатної, двох 2-кімнатних, та чотирьох 1-кімнатних квартир. До слова, 1-кімнатних квартир в продажу в Луцьку немає.

Як стало відомо, в місті планується масштабне житлове будівництво на 40 кварталі. Як раніше повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, місцеві мешканці були проти будівництва житлових будинків на місці аматорського стадіону.

ЧИТАТИ ЩЕ: «БОЇ» ЗА ЛУЦЬКУ ЗЕМЛЮ

Як розповів начальник управління капітального будівництва міськради Леонід Карабан, вже відбулися громадські слухання з цього питання і лучани дозволили будувати на тому місці. Тож Святослав Кравчук запропонував в договорі оренди землі зазначити, щоб забудовник або віддав частину квартир в якості оплати вкладу в інфраструктуру міста, чи надав на пільгових умовах житло для потреб родин загиблих військових. Так само, можна було б наперед придбати житло за тих 400 тисяч гривень, виділених державою. Адже якщо до кінця року гроші не будуть освоєні – вони пропадуть.

Крім того, вже в міську раду надійшли 447 звернень з проханням виділити земельні ділянки, а виділили всього 7. Де брати землю в міськраді не знають. Тож, пропонують винести це питання в площину області, аби розглянути питання виділення землі на території прилеглих сільських рад. Або ж треба залучати держрезерв, але це вже компетенція Верховної Ради України, щоб перевести землі сільськогосподарського призначення в сферу житлової забудови.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 19
економіст Показати IP 11 Листопада 2014 15:50
Повиселяти чинуш, які мають по 2-3 службові квартири і позабирати в депутатів ВР минулих скликань.
Анонім Показати IP 11 Листопада 2014 16:20
А,що ці сімї, в яких загинули рідні ,жили на вулицях.Це вже доходить до абсурду.Мені,здається- це вже не героїзм, а корисні мотиви. Осбливо ці добровольці. Йшли з цією метою,щоб одержати квартири. У нас кожна друга сімя живе з батьками, або на зйомних квартирах, а їм що робити? Не скажете.Роботи нема, а як є,то яка зарплата? За неї не жити, а здохнути треба.Квартири давай, пільги давай, вони ще й за них платити не будуть, їздити безоплатно.За чий рахунок? За наш? Вони вже може й раді, що погинули рідні, атк би ніколи не мали ні квартир, ні пільг.
Анонім до Анонім Показати IP 11 Листопада 2014 16:55
Ліпше їхні родини забезпечити квартирами, ніж фінансувати лугандонців. Так що за всіх не розписуйся. Май повагу до загиблих захисників, раз сам є обиватилем.
Дончанин до Анонім Показати IP 11 Листопада 2014 17:06
"Май повагу до загиблих захисників" - "захисників" кого либо чего? Попробуй оспорить мое утверждение захисників интересов олигархов! Если ты попробуешь здесь вонять что либо типа "захисників вітчизни"? то будь добр ответь на пару вопросов: 1)А они, т.е. ребята, которых ты имеешь ввиду, действительно защищают отчизну или интересы олигархов.? 2)А теперь по сути: Понятие "отчизна" подразумевает под собой какое либо принуждение жителей ее части?
Анонім до Дончанин Показати IP 11 Листопада 2014 17:34
Так, свою Батьківщину, свою землю, свою родину. А то що тут є інтереси олігархів - це не секрет. А от ти дай відповідь на мої запитання. Поясни мені, що це за насєлєнія таке лугандонци і донбасня? Це новоспечені орки, марсіани, плем я тумба-бмба? звідки ви взялись? Чим ви живете, яка у вас багатовікова культура? Яким богам поклоняєтесь? Що виділяє вас, як самостійний народ? Як на мене, то стадо баранів, яке в істериці прикликало війну в Україну. Путін памагі, ввєді вайска...Караул , не хочем жити по-людскі. Так що ж ви таке, як не махновщина?
Дончанин до Анонім Показати IP 11 Листопада 2014 17:48
коментар було видалено
Анонім до Дончанин Показати IP 11 Листопада 2014 17:51
Не бачу відповіді на питання.
Дончанин до Анонім Показати IP 11 Листопада 2014 18:06
Пожалуйста, что первично: отчизна или права человека? Расшифровываю свой вопрос: 1)Гражданин должен служить государству, или Государство должно служить своим Гражданам? 2)Можно ли называть Государством образование, ущемляющее интересы жителей определенной его части? 3)Список вопросов я могу продолжить, но будь добр, ответь хотя бы на эту пару вопросов.
Анонім до Дончанин Показати IP 11 Листопада 2014 18:12
Не маєш відповідей, бо нічого сказати. Є ніким, орками, без історії, культури, звичаїв. Яка до вас має бути повага і визнання? Який жаль? Ви ніхто. Ви маріонетки в руках Москви.
Дончанин до Анонім Показати IP 11 Листопада 2014 18:34
"Бла, бла, бла" - как иначе расценить твой ответ? Ведь тебе четко заданы вопросы, а ты на них не желаешь отвечать, ибо твои же ответы на них покажут то, что ты не прав.
Асобенному до Дончанин Показати IP 11 Листопада 2014 19:10
1. Да, государство для гражданина, но не забывай, что демократия - это власть большинства. И засуньте свой голос Донбаса подальше, уже наслушались. Вы в меньшинстве с остальной частью Украины. Так, что сидите и работайте молча. 2. Кто и в чем тебя ущемлял? Тебе запрещали говорить, писать, читать по кацапски? При Вашем Яныке Донбас получал денег с общего бюджета в разы больше чем какой-либо иной регион Украины. Ущемила дамбасян и лугандонцев только матушка природа...? 3. Продолжай свой список вопросов. А лучше иди,едь дамой, хряпни 50 гр. и покричи рассея, путин... это же такое счастье....
Анонім до Дончанин Показати IP 11 Листопада 2014 17:44
І ще, коли Донбас вибрав в президенти злочинця, решта України, мовчки змирилась з цим, чому ж тепер частина Донбасу істерить?
Дончанин до Анонім Показати IP 11 Листопада 2014 17:50
коментар було видалено
Анонім до Дончанин Показати IP 11 Листопада 2014 17:57
Звідки такі знання, про мій вибір? І тут ти помилився. А своїм дітям ми даєм освіту. І ще й не одну. Так що й тут ти пролітаєш.
Дончанин до Анонім Показати IP 11 Листопада 2014 18:01
Я даю конкретный пример избранного вами депутата, а ты мне в ответ - бла, бал, бла. Разве так можно вести диалог?
Анонім до Дончанин Показати IP 11 Листопада 2014 18:07
Вірно. Не відходь від теми. Давай відповідь на поставлені мною питання. А щодо якихось депутатів, якім не потрібна ВО, тобі , напевно, російське ТВ сказало по-секрету. Чекаю відповіді на поставлені мною запитання.
Дончанин до Анонім Показати IP 11 Листопада 2014 18:16
Пардон, но не следует сворачивать на российское телевидение, ибо эти слова я слушал, просматривая видео интервью упомянутого мною депутата. А по сути вопроса, заданного мне: Вы избрали лучших? Ведь только за этот год суммарный государственный долг Украины возрос в ДВА раза. Более того, как народ части Украины, вышедшей на майдан, проголосовал за ВО "Свобода" и ПС, т.е. за те силы, которые собственно и сделали возможным успех майдана?
Анонім до Дончанин Показати IP 12 Листопада 2014 10:16
Давай ссилку на інформацію, прізвище і ініціали депутата. Буду перевіряти інформацію. А борг зріс, бо твій зек лишив казну порожною. Нічим було платити людям зарплати і соцвиплати, а ще борги за попередніми кредитами. А тепер війна з кацапією(справа недешева), біженці, ранені, сім ї загиблих і ін. Щоб мали проводити реформи , ламати старі корупційні системи, залучати нові інвестиції і жити дальше мирним життя, мусимо стримувати сатану зі сжоду. Вибрані більшістю не найкращі.Але ті, хто не поділяє вибір більшості, не йдуть з вилами доводити свою точку зору. Ти не дав відповіді на жодне поставлено мною запитання... І не відповідай мені запитанням на запитання.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus