USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку можуть перейменувати ще 9 вулиць

14 Вересня 2016 11:48
Дев'ять вулиць Луцька можуть отримати нові назви. Про це написав начальник відділу охорони культурної спадщини Луцької міської ради Петро Троневич у Фейсбук.

Так, під час останнього засідання робочої групи з перейменування вулиць та майданів Луцька, що була створена 21 квітня, замість комуністичних і російських були запропоновані нові цікаві назви.

Зокрема, на карті Луцька можуть з’явитися нові вулиці з іменами авторів гімну України Михайла Вербицького і Павла Чубинського, а також культурних діячів Луцька і Волині - композитора Анатолія Пашкевича і художника Олександра Байдукова. Окрім того, повернуться дві старі назви - Староброварна і Ліщинова та появиться вулиця Люблінська - в честь польського міста-побратима Луцька.

Як написав Троневич, поряд із вулицею Валерії Новодворської може бути вулиця Бориса Нємцова. А вулиця колишнього секретаря обкому і партизанського командира Федорова може отримати назву Святого Миколая.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
юра Показати IP 14 Вересня 2016 12:03
Федорова та що на 40- му біля базиліка.... це вулиця івана федорова!!!!!....????? друкаря зі львова..... а не комуняки якогось! вибачте може я не знаю що в луцьку дві вулиці федорова.
саша до юра Показати IP 14 Вересня 2016 15:52
По документах скрізь йде Федорова. Сам там живу і завжди думав що того Федорова, що Іван. А тут виявляється.
Підтримую Юрія Показати IP 14 Вересня 2016 12:28
Історії не цураються її пам'ятають
Коля Показати IP 14 Вересня 2016 12:58
Ну нема проблем то тільки вулиці задишилось поміняти і потім в той Цнап ходити переоформлятись ждати черги і так далі. Брєд і все. Історі є історія для чого таке робити? Краще б покращили рівень життя людей а не лазити їм ще і вулиці міняти в паспорті і у всіх документах!!!!ГАНЬБА
ніка Показати IP 14 Вересня 2016 14:55
і то точно не у нас проблем . нема..краще ями полатайте в дворах будинків щоб не було соромно за історію!!!
Ольга Показати IP 14 Вересня 2016 20:30
Хочу поділитись: від початку червня міська рада перейменували кілька вулиць, серед яких і вулиця Вереснева,- яка простягається з Луцька, через село Ліпіни, до селища Борохів. Назву змінила Луцька рада на - вулиця Борохівська. Саме цікаве, що сільська рада Ліпін нову назву не прйняли!!! Тому вулиця, як була вулицею Вересневою, так і є, лише 21 будинок, що входить в межу Луцька, наче "вирвані"; жителі звернулись до влади, але тишина. Реально, абсурд, адже назва Вереснева асоціюється із вереснем - першим місяцем осені, коли діти йдуть до школи, яка декомунізація?.. просто відписка, що щось "робиться"...
Ила до Ольга Показати IP 16 Вересня 2016 00:50
дійсно для галочки працюють, цирк з міської ради не виїжає, подумали би краще про людей, як покращити рівень життя їм. ЗНУЩАЮТЬСЯ , ЯК ТІЛЬКИ МОЖНА, а люди не можуть толком прожити від зарплати до зарплати....... ВИЖИВАЮТЬ
я Показати IP 16 Вересня 2016 00:33
жесть, в Україні війна,а вони вулиці переіменовують... Займіться чимось важнішим або йдіть в АТО нелюди.
ти до я Показати IP 16 Вересня 2016 00:41
це точно , тільки в нас в Україні таке посміховисько можуть робити

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus