USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.80 40.10
  • PLN 9.85 10.00

У Луцьку можуть відкрити нову амбулаторію на Рівненській

27 Грудня 2017 17:04
Забудовник житлового кварталу на місці теплиць на вулиці Рівненській планує облаштувати амбулаторію сімейної медицини в першій з багатоповерхівок, яку здадуть в експлуатацію.

Про перспективи розширення мережі амбулаторій у місті 27 грудня розповів начальник управління охорони здоров’я міськради Микола Якимчук під час відкриття амбулаторії сімейної медицини № 5 на вулиці Гордіюк, 39.

Як повідомив посадовець, для охоплення усіх мікрорайонів міста потрібно ще приблизно 3-4 амбулаторії. У перспективі – відкриття амбулаторії на вулиці Рівненській. Можливо, вже у наступному році забудовник ділянки колишнього садово-тепличного комбінату обладнає її у будинку колишньої контори, адже у новому мікрорайоні можуть проживати 12-18 тисяч населення.

У жовтні інвестор звернувся з листом до головного лікаря Луцького центру первинної медико-санітарної допомоги № 2 Ганни Кравчук, а вона звернулася в управління. Інвестор гарантує у першому ж будинку, який здасть в експлуатацію, облаштувати типову амбулаторію та пункт екстреної медичної допомоги.
Спочатку за проектом Світового банку у мікрорайоні планували відкрити амбулаторію, розраховану на п’ять тисяч пацієнтів, розповіла Ганна Кравчук. Коли стало відомо, що в мікрорайоні мешкатиме приблизно 12 тисяч осіб, стало зрозуміло, що потрібна зовсім інша амбулаторія.
Щодо перспективи відкриття амбулаторії у мікрорайоні вулиці Дубнівської, Микола Якимчук зауважив, що у перспективі можливе відкриття невеликої амбулаторії, розраховану на 1-2 тисячі пацієнтів. У мікрорайоні, з його слів, проживає не більше чотирьох тисяч населення. Раніше працювала амбулаторія на цегельному заводі, але вона себе не виправдала – люди не йшли на прийом туди. Керівник управління охорони здоров’я зауважив, що мікрорайон відділяє від Київського майдану лише три зупинки громадського транспорту, до того ж, там немає комунальних приміщень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Лучанин Показати IP 27 Грудня 2017 17:10
ІНВЕСТОР ДУМАЄ ДЕ БУДЕ АМБУЛАТОРІЯ І ПУНКТ ШВИДКОЇ А ЯКИМЧУКУ ЦЕ ПОФІГ.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus