USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Куди хочуть перенести луцький авторинок

23 Грудня 2014 13:00
Колишня заводська будівля, територія сільськогосподарського ринку та дорога Луцьк-Ківерці – альтернативні майданчики для функціонування авторинку пропонували під час громадських слухань.

Громадські слухання щодо функціонування авторинку у Луцьку відбулися 22 грудня у Палаці культури.

На розгляд учасників слухань троє підприємців запропонували свої варіанти майбутнього авторинку. Так, представник підприємства «Дельта-7» Юрій Дехтеренко пропонує майданчик на вулиці Боженка, 1А. Він розповів, що на цій території у 2007 році, коли постало питання про реконструкцію центрального ринку у Луцьку, «у чистому полі побудували ринок». Він, мовляв, побудований із дотриманням усіх протипожежних норм і правил. Назву «Новий ринок», мовляв, готові змінити на «Новий автомобільний ринок».

Наразі автомобілі готові розмістити на площі 6 гектарів. Площа території з твердим покриттям становить нині 2,5 гектара. Суміжна територія з твердим покриттям з площею 2 гектари готова приймати авто. Ще протягом двох місяців кропіткої роботи, з його слів, можна освоїти 3 гектари, які належать підприємству.

На території ринку існує три окремі в’їзди з вулиці Боженка, у перспективі планують облаштувати ще чотири в’їзди, планують також провести автодорогу протяжністю 1,2 кілометра з вулиці Львівської. Окрім цього, зі слів Юрія Дехтеренка, на території Боратинської сільради 10 гектарів землі з земель запасу зарезервовано для авторинку. На новому авторинку буде можливість встановити торгові точки для торгівлі запчастинами, адміністративні споруди, побудувати станції техобслуговування тощо.
Екс-мер міста Антон Кривицький зауважив, що пропозиція подібна на «я хочу побудувати універмаг, але закрийте той, що в центрі міста». З його слів, підприємство може облаштовувати ринок, не просячи закриття діючого авторинку на вулиці Єршова. Також він підкреслив, що землі Боратинської сільради – сільськогосподарського призначення, а підприємство, «викупивши їх за якимись схемами, замість того, щоб вирощувати пшеницю чи буряки», хоче заробити.

Присутні підприємці запитали, яка територія з твердим покриттям нині готова приймати автомобілі. Юрій Дехтеренко відповів, що наразі ринок може прийняти 1100-1200 транспортних засобів, а суміжна територія з твердим покриттям вмістить 900 авто. Таким чином, без вкладення коштів у модернізацію на асфальтування ринок здатний прийняти до 2100 автомобілів.

Представник ТзОВ «Яровиця» Дмитро Білик озвучив пропозицію побудувати постійно діючий комплекс авторинку на власній території підприємства на дорозі Луцьк-Ківерці. Однією з переваг об’єкта, з його слів, стане розташування на перехресті об’їзної дороги Луцька та дороги Луцьк-Любешів. Таким чином, вдасться розвантажити транспортний потік Луцька, на території авторинку можна розташувати АЗС, мийку великогабаритного транспорту, магазини, кафе, офісні приміщення тощо. На 9 гектарах власної землі підприємство зможе прийняти до 4 тисяч автівок. На додаткових резервних землях у власності підприємства до кінця квітня зможуть облаштувати автостоянку на 2,5 тисячі місць.
Найбільш незвичний проект авторинку пропонував представник підприємства «Рівнемістобуд», депутат Рівненської міськради Станіслав Рязанов. Він одразу оголосив, що не має лобі у Луцьку та не представляє нічиї інтереси. Для майбутнього авторинку він пропонує майданчик на вулиці Рівненській, де володіє недобудованим триповерховим приміщенням колишнього заводу пластмас.

Підведені комунікації – газ та вода, на трьох поверхах заводського приміщення можна розмістити до двох тисяч автомобілів. Планують облаштувати 5-6 з’їздів, вентиляцію тощо. У приміщенні може розташуватися готель та 50-80 офісів.

На це підприємці зазначили, що поїдуть на новий авторинок, якщо власник його побудує, а в «руїни», які є у власності «Рівнемістобуду», вони їхати не бажають.

Станіслав Рязанов зазначив, що будівля не зруйнована, а дуже міцна, а каркас заводу може витримати тисячі автомобілів.

У підсумку, жодна зі пропозицій не знайшла одностайного схвалення учасників громадських слухань. Так, депутат Луцькради Андрій Осіпов зауважив, що його дивує те, що нині намагаються вирішувати приватні питання чужого бізнесу.

Насамкінець, розглядати питання подальшої діяльності вирішили доручити робочій групі, до складу якої повинні увійти представники підприємців, які здійснюють торгівлю на ринку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
анонімус Показати IP 23 Грудня 2014 14:15
а старий гадюшник коли перенесуть?
Степан Бандера Показати IP 23 Грудня 2014 15:06
Династії Романюків і їхнім князям вигідно біля ДПЗ - на Боженка. Депутатів уже фінансують, тому рішення приймуть більшістю голосів на сесії. 2100 авто множимо на 50 грн за заїзд на територію і виходить - 105 000 грн. за один робочий день ринку. Не враховуючи суміжних послуг.
жорік Показати IP 23 Грудня 2014 15:36
Висловлю своє, враження про існуючий ринок. При цьому прошу врахувати, що я не замаюся продажем авто на професійному рівні, а просто в минулому році продавав своє власне авто. Перше: місце треба займати звечора, при цьому є "блатні" місця і про те що вони зайняті свідчать каністри, цегли, гілля, стрічки та інший непотріб. "Власники" цих місць приїздять на базар як доктора наук в ПТУ. Плату за місця знімають хитроморді хлопчики. Вражала необхідність паркуватися на 25 сантиметровому бардюрі, і тут знову легко можна вичислити "знаючих", підкладання дошок і цеглин вирішували справу запросто. Кава, насіння, чебуреки також невід'ємні атрибути продавців та покупців. Все це гнітило! Я думав, до якого скотизму повинні прийти люди, й часто не помічати його щоб їхати не цей так званий ринок і поринути в цю незабутню атмосферу...
луч до жорік Показати IP 23 Грудня 2014 16:11
помиляєшся жорік інколи доходить до 5 000 автівок.
ВВС до жорік Показати IP 23 Грудня 2014 22:21
Розкажи, грамотний , де ти працюєш і я розкажу тобі до якого скотизму ти опустився.
майдан Показати IP 23 Грудня 2014 15:52
А що там робить кривицький? Його місце на нарах, а не в залі. Більше за нього місто не розкрадав ніхто.
ABS до майдан Показати IP 23 Грудня 2014 21:29
Кривицький генеральний директор холдингу алфьорофффхліб
луч Показати IP 23 Грудня 2014 16:13
Не розумію . Чому якщо це бізнес то не може бути конкуренції дайте дозвіл усім хто бажає робити авторинок в кого буде комфортніше там і будуть люди приїзжати торгувати. ВСЕ ДУЖЕ ПРОСТО!!!!
білгейтс Показати IP 23 Грудня 2014 17:52
заборонити продаж машин внатурі!!!всіх в інтернет загнати як стадо!!!нєфіг жерти сємушкі і чєбуреки!!!
ВВС Показати IP 23 Грудня 2014 22:35
Карабас-Барабас дуже заважає лучанам, які живуть поруч з ним. Але багатий Буратіно Романюк сказав, що це не етично заважати працювати підприємцю-- його сину, власнику закладу. А 5 тисяч людей, які торгують автомобілями на х... нікому не потрібні. Треба їх в Боратин, Лище. А чого туда Цей сраний Карабас не перенести? Того шо Романюк і проча помаранчева моль рахують себе вищою расою, а всі остальні лучани- нікому не потрібне лайно. Будемо жити по-новому! На тому світі.
Бмв Показати IP 24 Грудня 2014 01:51
Тепер буде так як люди захочуть, а не так як всяким "депутатішкам" в карман. Народ переможе. Слава Україні!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus