USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

У Луцьку оголосили список присяжних

29 Грудня 2016 09:48
Список присяжних Луцького міськрайонного суду ухвалили депутати міськради.

Про це йшлося під час 16-ї сесії Луцької міськради 28 грудня.

Виконувач обов’язків начальника юридичного управління Наталія Юрченко повідомила, що відповідно до подання Територіального управління державної судової адміністрації України в Волинській області юридичне управління розмістило оголошення на веб-сайті міськради про формування списків присяжних Луцького міськрайонного суду. Затвердили перелік вимог, яким повинні відповідати кандидатури. Попри те, що за поданням Територіального управління державної судової адміністрації для Луцька було передбачено 60 присяжних, наразі отримали лише п’ять заявок, одна з яких була повернута, оскільки заявку подав громадянин Росії. Щодо решти кандидатур зробили запити щодо перевірки їх на наявність судимостей чи перебування на обліку у психіатричній лікарні.

Згідно зі статтею 65 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» присяжним може бути громадянин України, який досяг тридцятирічного віку і постійно проживає на території, на яку поширюється юрисдикція відповідного окружного суду, якщо інше не визначено законом.

Після проведення перевірки сформували список з чотирьох осіб. До нього увійшли бухгалтер ДП «Луцький ремонтний завод «Мотор» Наталія Даценко, безробітна Лілія Коваленко, директор корпоративного центру відділення ПАТ «Кредобанк» Павло Климчук та механік ПрАТ «Едельвіка» Василь Філюк. Наталія Юрченко зауважила, що, за бажання, депутати міськради теж мають право бути присяжними (якщо не є державними службовцями).

Присяжні братимуть участь у кримінальних справах, коли розглядається найтяжчі злочини, стосовно застосування довічного позбавлення волі.

Депутати затвердили пропонований список присяжних терміном на три роки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Джулія Показати IP 29 Грудня 2016 10:57
А робота присяжних оплачується?
Муля Показати IP 29 Грудня 2016 12:29
Талонами в гастроном

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus