USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.90

У Луцьку опалювальний сезон розпочнеться із затримкою

16 Жовтня 2019 09:55
Попри повну готовність державного комунального підприємства «Луцьктепло» до початку опалювального сезону, останній розпочнеться дещо із запізненням. Причина – складна фінансова ситуація на підприємстві.

Про це під час засідання виконавчого комітету сьогодні, 16 жовтня, повідомив очільник ДКП «Луцьктепло» Іван Скорупський.

З його слів, підприємство розпочало підготовку до опалювального сезону з першого дня закінчення попереднього:

«Всі об’єкти готові, окрім тих, де нове обладнання проходить етап налагодження. Однак, протягом декількох днів все буде готовим на 100%», - зазначив Іван Скорупський.

Також він повідомив, що опалення вмикають, коли температура повітря протягом трьох днів є нижчою, ніж +8 градусів за Цельсієм:

«Температура навколишнього середовища вже п’ять днів була нижчою, ніж 8 градусів тепла, але опалювальний сезон поки що розпочався лише в медичних закладах – це Луцька міська клінічна лікарня, дитяча поліклініка, дитяча лікарня та луцький пологовий будинок», - розповів очільник ДКП «Луцьктепло».

Натомість, один із членів виконкому Михайло Щур поцікавився у доповідача, що вигідніше для підприємства, враховуючи той факт, що значна частина мешканців міста користуються субсидіями - раніше розпочати опалювальний сезон, чи розпочати його пізніше, враховуючи проблеми з самим тарифом і платежами.

На це Іван Скорупський відповів, що для підприємства вигідніше, щоб опалювальний сезон розпочався планово – 15 жовтня, але, зі слів очільника «Луцьктепла», це не вдається через непросте фінансове становище підприємства:

«Для того, щоб розігнати систему опалення в місті, потрібно не менше 4-5 днів і великі енергозатрати. Тому якби ми запустили систему раніше – наші збитки були б ще більшими», - акцентував Скорупський.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
лучанка Показати IP 16 Жовтня 2019 10:12
Я оплачую все і вчасно. То чому я маю мерзнути в Своїй квартирі.!? мені начхати на вашу складну фінансову ситуаці. В приміщеннях холодно, на вулиці тепліше. То ще тратитись на ліки?. на обігрів електричкою? Шо ще придумати!?
лучанка Показати IP 16 Жовтня 2019 10:20
а на температуру хтось дивиться- гріти будем вулиці, особливо ті в кого немає ІТП та лічильників. навіщо створювати нові борги, ще ви зі старими не розібралися - по 80 000 мають і ви не можете справитись. Проаналізуйте на скільки завищені тарифи, бо при таких боргах підприємство не збанкрутіло. Встановлюйте ІТП, які уже 5 років не можете встановити, працюйте з боржниками, звіртеся з міграційною службою чи вони там проживають. Зменшіть тарифи і будуть люди платити, а так з такими тарифами ви хочете щоб 60 % лучан заплатили за 100% і за боржників. Де аналіз вашої роботи міською владою, де відповідальність!
Андрій Показати IP 16 Жовтня 2019 11:28
для відкладення початку опалювального сезону незважаючи на собачий холод, хворих дітей та середньодобуву температуру нижче 8 градусів вам було достатньо прогнозу погоди, що буде потепління... а зараз вам не достатньо прогнозу що з 30 жовтня буде похолодання щоб почати вмикати попалення не 30 жовтня а хоча 29того? чому Про це було б не оповістити лучан???? Чи ви вже не довіряєте гідромедцентру?
Задовбали Показати IP 16 Жовтня 2019 12:37
«Для того, щоб розігнати систему опалення в місті, потрібно не менше 4-5 днів» - А я думаю пора вже розігнати все те Луцьктепло і дати дозвіл всім ставити автономне опалення!
Саша до Задовбали Показати IP 17 Жовтня 2019 09:16
підтримую руками і ногами) боржників треба перевести на баланс міськради а тим хто немає грошей державою встановити індивідуальне опалення в кредит!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus