USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Луцьку ОСББ звинувачують у неефективності?

19 Липня 2014 18:00
Поки одні скаржаться на комунальників, інші - незадоволені діяльністю ОСББ. Затопило підвал, протікає щойно відремонтований дах, грибок у під’їздах та стара напівзруйнована будівля в дворі - такі проблеми турбують мешканців дев’ятого будинку на вулиці Захарова, - повідомляє ТРК «Аверс».

Власники квартир усе не порозуміються з головою правління ОСББ. Скаржаться на бездіяльність. Бідкаються: лише навесні перекрили дах будинку, думали все буде добре, а тут - ситуація погіршилася.

Мешканець будинку Олександр Якимчук: «Перекрили кришу, буквально почало зразу протікати. Я не знаю, як вони перекривали, шо вони робили?»

Втім, голова правління ОСББ Олександр Гітунець каже: протікання сталося через засмічену ринву. Наразі, цю проблему вирішили. Також, зі слів мешканців будинку, міська влада виділила гроші на ремонт даху. Та скаржаться, довелося ще й з кожної квартири додатково здавати по кілька сотень гривень.

Мешканець будинку Олександр Якимчук: «З трикімнатної квартири брали по 400 гривень, з двокімнатної по 300 і однокімнатної - 200».

Згідно з програмою сприяння діяльності об’єднань співвласників багатоквартирних будинків на території міста, Луцькрада спачує 70% грошей на ремонт, а 30 - лягає на плечі власників квартир.

Голова правління ОСББ Олександр Гітунець зазначив: «Кошторис коштував 156 тисяч гривень…122 тисячі 880 гривень виділила держава».

Під час нещодавньої зливи добряче затопило підвали п’ятиповерхівки. Та, розповідають, рятувати їхнє майно ніхто не поспішав. Довелося діяти самотужки. Мешканець будинку Олександр: «Приходили його працівники, які відповідають за роботу... Вони навіть не розібравшись по суті до чого там все сталося, просто розвернулися і пішли». Мешканець будинку Гамола Вадим: «Було десь по пояс води. То добре, шо перед цим ми взяли насоса. Вже стояв в мене насос. З п’ятої ранку до восьмої вечора викачували воду. Сюди ніхто не під’їхав, не допоміг».

Олександр Гітунець згоден, що відкачування води - компетенція ОСББ. Однак, провину з себе знімає, бо обґрунтовує - проблема виникла через ремонт труб, що проводять на сусідній вулиці.

Олександр Гітунець намагається пояснити: «Це не жителі робили, а за рахунок того, хто винний. Це «Луцьктепло». Сьогодні я в праві подати на «Луцьктепло» в суд і змусити повернути ті кошти».

Ще одна проблема - поряд із багатоповерхівкою занедбана будівля стоятиме й надалі. Адже це, зі слів пана Гітунця, вже не територія їхнього ОСББ. Тож, хто відповідатиме за безпеку дітей, які постійно бавляться поблизу небезпечної споруди та що робити батькам - ніхто не пояснює. А от проблему з грибком на стінах під’їзду голова правління ОСББ обіцяє вирішити.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
sv Показати IP 19 Липня 2014 22:59
І знову сумнозвісний Гітунець... Вже набрався тих будинків на обслуговування і не встигає нічого робити, тільки "бабло" косить. Де податкова??? Чому одна особа обслуговує пів-Луцька? Він фізично не може обслуговувать стільки будинків, як набрав.
Анонім Показати IP 19 Липня 2014 23:19
А ОССБ, якими керує 'асаціація' під егідою Собатюк Ю.В. - це взагалі катастрофа...
ЖКГ Показати IP 20 Липня 2014 05:41
А ще в ОСББ вліз Роман Бондарук. Це катастрофа. Це дуже небезпечна і гнила людина. Після Бондарукового втручання все має вигляд, як мають сьогодні вигляд околиці Славянська.
Волинянин Показати IP 20 Липня 2014 14:58
Це цього Бондарука привів у депутати голова партії Пустовіт. Тому, скажіть від кого почала загнивала партія "Батьківщина"?. І звідки корупція...
Знаючий Показати IP 25 Серпня 2015 20:17
А як це Всі про Давидюка Г.Г.забули : людей за бидло "рахує ", гроші з ОСББ на підприємця вимиває, хату добудував, квартири купляє одну за другою і прикидається , що грошей немає

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus