USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

2 млн передвиборчих «премій»– влада знайшла потрібну «статтю витрат»?

18 Листопада 2015 16:53
У рамках змін до міського бюджету 2,6 мільйона гривень спрямують на виплату заробітної плати працівникам освітніх закладів.

Проект змін до міського бюджету розглянули під час позачергового засідання виконавчого комітету Луцької міськради 18 листопада.

Нагадаємо, раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло про виплату так званих премій з міського бюджету на суму приблизно 2 мільйони гривень директорам шкіл та завідувачам ДНЗ перед другим туром виборів міського голови. Порушення виявили під час перевірки міського управління освіти міліцією. Як стало відомо з достовірних джерел, бюджетні кошти сплачувалися для того, щоби керівники вказаних установ тримали «в тонусі» свої колективи та голосували за «правильного» кандидата.

Як повідомила директор департаменту фінансів та бюджету міської ради Лілія Єлова, бюджету міста надана стабілізаційна дотація у сумі 3,436 мільйона гривень. З них 2,6 мільйона планують спрямувати на оплату праці працівників закладів освіти, власне, за грудень.

Член виконкому Орест Маховський поцікавився, на які саме цілі спрямують кошти, передбачені для освітян – на заробітну плату, доплати тощо.

Натомість Лілія Єлова відповіла, що 2,6 мільйона гривень - основна зарплата за грудень. Утім по факту, як ішлося в попередній публікації, ці кошти вже були виплачені у вигляді так званих премій, власне, перед виборами.

Щодо закладів сфери освіти – одна з причин, зі слів Єлової, це – збільшення кількості груп у дошкільних навчальних закладах (було введено шість додаткових груп). Кошти нібито спрямовані на виплату заробітної плати з урахуванням підвищення соціальних стандартів.

Члени виконкому підтримали проект рішення щодо змін до міського бюджету.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
мася Показати IP 18 Листопада 2015 17:01
Що ви перекручуєте факти. Майте совість.Вибори завершились, то зупиніться трішки і працюйте конструктивно
отвєт на твой отвєт до мася Показати IP 18 Листопада 2015 17:07
маська, всі їх порушення, розтрати, хабарі і дєянія будуть доведені. Готуйсь. По заслугах буде. Всім.
Анонім до отвєт на твой отвєт Показати IP 18 Листопада 2015 17:33
Цитата "З них 2,6 мільйона планують спрямувати на оплату праці працівників закладів освіти, власне, за грудень." говорит о том, что рассматриваются новые выплаты зарплаты. Вот и попробуй состыковать эту цитату с заголовком статьи: "2 МЛН ПЕРЕДВИБОРЧИХ «ПРЕМІЙ»– ВЛАДА ЗНАЙШЛА ПОТРІБНУ «СТАТТЮ ВИТРАТ»?"
Нажаль до отвєт на твой отвєт Показати IP 18 Листопада 2015 18:20
Ложечки то нашлись, а осадок то остался.
777 Показати IP 18 Листопада 2015 18:01
Спершу забрали доплати на премії директорам і завучам, а тепер назад повертають, жахіття що робиться
111 Показати IP 18 Листопада 2015 18:04
міліція фінансові операції не перевіряє, це так для розвитку журналістів
555 Показати IP 18 Листопада 2015 19:16
На всій Украіні усім вчителям зняли індексацію на преміі луцьким директорам?
працівник Показати IP 18 Листопада 2015 19:32
Це правда завідувачка16 садочка всіх збирала і приказувала щоб всі голосували за Романюка...ще та мігера..а хто хотів відмовитись то вона пригрозила звільненням
Анонім до працівник Показати IP 18 Листопада 2015 23:00
И требовала заснять заполненный бюллетень? Тогда почему об этом никто не заявил? А поймать можно было бы элементарно. Во всех иных случаях - не вешай мне лапшу на уши! Ибо такую катавасию, не имеющую никаких последствий, если конечно избиратель не полный кретин, можно крутить сколько захочешь, получая в замен обратный результат. Ибо как ты можешь проконтролировать за кого я проголосовал?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus