USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Луцьку під час реконструкції будинку знайшли фрагменти надгробків з єврейських поховань

10 Травня 2023 23:24
Під час ремонту фундаменту приватного будинку на території Луцька виявили частини надмогильних пам'ятників з написами івритом і символічними рельєфами.

Про це розповів Суспільному виконавчий директор Волинської релігійної громади прогресивного іудаїзму Сергій Швардовський.

З його слів, пошкоджені мацеви з єврейських цвинтарів Луцька знайшли на вулиці 8 Березня. Загалом – близько 20 частин надгробків.
Знайдені частини надгробних плит, каже Сергій Швардовський, уже завезли на меморіал пам’яті «Місце розстрілу євреїв луцького гетто», де є й інші мацеви з єврейських кладовищ.
Також мацеву – цілу, але частина слів на івриті стерлася – 8 травня, знайшли місцеві жителі села Ратнів Луцького району. Це – надгробна плита єврейської жінки. Як мацева опинилася в цьому населеному пункті, невідомо, адже тут єврейського цвинтаря не було.
«Нас поїхало чотири людини, щоб забрати плиту, але як з'ясувалося, вона дуже важка. Тому зараз вирішуємо, як її забрати», – додав керівник обласної релігійної громади прогресивного іудаїзму.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Так! Показати IP 11 Травня 2023 07:43
Прогресивний іудаїзм. Регресивний потік.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus