USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

У Луцьку презентували історію про шпигунські пристрасті та відверті почуття. Фото

15 Листопада 2019 08:45
Гості книгарні «Є» поспілкувалися з автором ретро-детективу «Готель «Велика Пруссія».

Лауреат конкурсу «Коронація слова» Богдан Коломійчук розповів про сюжетні перипетії свого нового твору. Формально його слід вважати детективом. Однак, історію, про яку в ньому йдеться, важко віднести до якогось одного конкретного жанру.
У романі «Готель «Велика Пруссія» продовжується непроста історія життя одного з кращих слідчих Галичини – львівського комісара Адама Вістовича.

На дворі 1905 рік – Європа вступила у надзвичайно складний і динамічний етап. Шпигуни з різних країн плетуть інтриги, виникають таємні товариства та злочинні синдикати. А комісар, бажаючи допомогти молодому колезі, вплутується у найнебезпечнішу пригоду у своєму житті.
Вражає деталізація сюжету та історичного тла. Діалоги і побутові дрібниці виписані так, наче автор бачив їх на власні очі. І це не дивно, адже Богдан Коломійчук (астроном за першою освітою) здавна цікавився історією та історичною реконструкцією.

Також, розповідаючи про особливості роботи над книгою, автор звернув увагу на колосальний обсяг архівних даних, які йому довелося опрацювати. Серед них і поліційні рапорти, і газетні статті, і листування.
За сюжетом комісар розслідує вбивства у Берліні, Позені та інших локаціях Старої Європи. Читаючи описи, наче перебуваєш серед цих будівель і вулиць. Автор роману пояснює – зображає лише ті міста, які сам відвідував.
У книзі є і романтична лінія. Детектив зустрінеться зі своєю колишньою дружиною – берлінською актрисою. Не будемо розкривати усі перипетії сюжету, лише зазначимо, що деякі літератори критикують Богдана Коломійчука через занадто відверті інтимні сцени.
Про оригінальність і потенціал історії Адама Вістовича свідчить і те, що нині ведеться підготовка до створення міні-серіалу «за мотивами». І хоча остаточна дата екранізації не відома, Богдан Коломійчук, сподівається, що його герой отримає нове життя – на екрані. А поки що, насолодитися вишуканою атмосферою старовини та полоскотати нерви захоплюючими пригодами можна, прочитавши книгу.
Фото Олександр Дурманенко.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus