USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

У Луцьку презентували розробки безпілотників для АТО

30 Вересня 2014 16:45
Розробки безпілотних апаратів презентували активісти Самооборони Майдану Волині. Тепер у Луцьку можуть робити апарати, які рятуватимуть життя багатьох бійців.

Так, показали модель квадрокоптера – один із різновидів безпілотних апаратів. Його представив розробник Володимир Літвінчук. Про це повідомили у прес-службі Самооборони Майдану Волині.

Такий апарат дозволяє з допомогою камери, яка приєднана знизу, оглядати значний шматок території, визначати місце розташування ворога та згодом більш влучно стріляти у ціль, визначати кількість людської та технічної сили ворога тощо.

Подібні моделі уже можуть виготовляти в Луцьку у Центрі Проектування та Розробок Товариства сприяння обороні України у Волинській області, який віднедавна розпочав свою роботу.



ЧИТАТИ ЩЕ: ЛУЦЬКІ БЕЗПІЛОТНИКИ БУДУТЬ СПЕЦІАЛІЗОВАНИМИ

«Досить багато людей у Луцьку є фанатами такої справи. Хтось конструює їх для себе вдома. Тому завдання цього центру якраз - об’єднати цих людей, дати їм площадку, де б вони могли обмінюватися ідеями. Друге – налагодження комунікації з СБУ, МВС та прикордонниками, які потребують таких технологій. Третє – це велике поле практики і зацікавленості для учнів та студентів», - каже координатор Самооборони Волині Андрій Хведчак.

Важливо, що у цьому Центрі можуть виготовляти безпілотники під спеціальне замовлення спецслужб із відновідно спеціальними можливостями.

Володимир Літвінчук займається розробками уже кілька років, разом з ним вчиться виготовляти безпілотники й самооборонівець Діоніс Афоніч. Перший розповів, що собівартість представленого безпілотника може становити близько двох тисяч доларів. Проте модель можна здешевити до тисячі доларів, якщо відшукати хороші дешевші аналоги деталей, а частину з них при наявності усіх інструментів можна навіть виготовляти одразу у майстерні Центру.



Володимир Літвінчук також поділився проблемами, які виникають у ході виготовлення безпілотників. Так як Центр тільки розпочав свою діяльність, дуже багатьох інструментів та деталей у хлопців ще немає.

Так, є проблема, до прикладу, - відсутні стабілізатори балансу квадрокоптера (акселерометр, гіроскоп і магнітометр). Сама модель дозволяє проводити моніторинг території в радіусі 1,5 кілометра. На таку ж висоту й може піднятися. Тривалість перебування у небі – 30 хвилин.

Виготовити апарат, якщо є всі деталі, можна за два тижні, але якщо ж є неякісні деталі – то процес виробництва може затягнутися.

"Відправити групу людей в розвідку - це дуже ризиковано. Зберегти їм життя - самі розумієте, це - дуже важко. Коли приїжджали з таким квадрокоптером, то через десять хвилин я знав, де який танк стоїть, де їхні позиції, де яка гармата", - пояснив айдарівець Ігор Лапін.

Проте боєць побажав, аби цим апаратам давали більше швидкості, аби їх важче було збивати ворожій стороні.

Тож, продемонструвавши свій потенціал, хлопці наразі виходять із ситуації і закупляють деталі та інструменти за власний кошт або з пожертвувань Самооборони Волині.

Вони звертаються за допомогою до людей, які були б готові профінансувати Центр, який має великий потенціал розвитку та може стати місцем, де виготовлятимуть розробки потужних передових моделей безпілотних апаратів.

Звертатися щодо списку необхідних речей можна до самооборонівця Діоніса Афоніча (067) 189 12 08 або (095) 481 43 27
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus