USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Ліцензію на продаж алкоголю пропонують видавати на рік

18 Січня 2016 17:32
Обранці лучан обурені рішенням законотворців, які хочуть змінити правила купівлі ліцензії для продаж алкоголем. Зі слів луцьких депутатів, замість поквартальної оплати невмотивовано хочуть ввести обов’язкову купівлю річної ліцензії, мовляв, чимало бізнесменів працюють сезонно.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань торгівлі, послуг та розвитку підприємництва сьогодні, 18-го січня.

Член профільної комісії Сергій Шкода розповідає, що купити ліцензію раніше можна було на квартал, а тепер пропонують зміни для ухвалення, щоб купувати річний дозвіл. З його слів, це може погубити частину малого та середнього бізнесу, який працює сезонно.

«Нам ліцензії давали поквартально, а тепер у Верховній Раді хочуть, щоб бізнес купував її одразу на рік. Так ми «вбиваємо» весь малий бізнес, зокрема літні кафе. Або ж вони не будуть торгувати законно, що породжуватиме корупцію.

Вартість ліцензії - 8 тисяч гривень, можна платити лише 2 тисячі гривень за квартал, тобто на сезон, коли ведеш торгівлю, а тепер планують запровадити норму, щоб платити всю суму одразу за рік», - розповідає чоловік.

Зваживши на цю ситуацію, члени засідання одностайно проголосували за Проект рішення «Про звернення до Верховної Ради України щодо внесення змін до проекту Закону України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів», аби його підтримали під час сесії.

ЧИТАТИ ЩЕ: ПОДОРОЖЧАННЯ АЛКОГОЛЮ ДОДАСТЬ У ЛУЦЬКУ КАЗНУ ДОДАТКОВІ МІЛЬЙОНИ

Зауважимо, зі слів присутніх депутатів, у Законопроекті багато недопрацювань, зокрема не визначено переліку документів, які необхідні для отримання ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Відвідувач Показати IP 19 Січня 2016 10:40
8 тисяч на рік «вбиває»? Не смішіть,це прибуток за день ,судячи з накруток.Чиновники на карман брали би меньше за всілякі дозволи.
Анонім Показати IP 19 Січня 2016 23:18
Мені цікаво чому так нишити підприємців,вони ж дають людям роботу,держава не може забезпечити всіх роботою,а вони хоть шось платять,я сама пвдприємець і повірте при виручці 500гн-1000 в день,плачу оренду 13000 і зарплату по 100грн день трьом робітникам,маю маленьку дитину сама в мінусах але люди гроші отримують,то замість того щоб мені допомагти встати на ноги мене добивають податком,акцизом і ліцензіями!!!брєд

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus