USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

У Луцьку протестують працівники ЛПЕ. ОНОВЛЕНО

8 Грудня 2015 09:18
Рух вулицею Богдана Хмельницького перед будівлею міськради перекрили працівники Луцького підприємства електротранспорту, які протестують через невиплату заробітної плати.

Акція стартувала о 8:00 сьогодні, 8 грудня. Протестувальники перекрили рух вулицею, демонструючи банери із закликами до аудиту підприємства, виплати заборгованості із заробітної плати за багато місяців тощо. У акції взяли участь не лише водії, а й слюсарі та інші працівники ЛПЕ.

Так, працівник ЛПЕ Сергій Семакін зазначив, що водії отримують принаймні частину зароблених коштів, а слюсарі, електрики тощо, які працюють цілодобово, не отримують зарплати взагалі.

Як зазначив заступник міського голови Сергій Григоренко, у акції бере участь невелика частина колективу – приблизно 20 осіб, які протестують проти часткової заборгованості з виплати зарплати. Він розповів, що вчора телефонував організаторам акції, запевнивши у тому, що міська влада готова з ними зустрітися та обговорити існуючі проблеми та пропонував не перекривати рух. На думку посадовця, акція спричинить незручності сотням лучан. Основна проблема, з його слів, полягає в тому, що держава не розраховується у повному обсязі за пільгове перевезення пасажирів. Оскільки ЛПЕ надає послуг на більшу суму, ніж отримує від держави, виникає «замкнене коло». Сергій Григоренко зауважив, що міська влада готова звертатися до центральних органів влади, щоб відповідні міністерства розрахувалися з ЛПЕ.

Посадовець зазначив, що організатори акції «постійно незадоволена група людей», яка закликала, аби тролейбуси не виходили на маршрути сьогодні.

Після завершення акції представники міської ради пообіцяли обговорити з протестувальниками нагальні проблеми підприємства.

До слова, працівники підприємства вже готують з цього приводу звернення до фракції УКРОП. Своєю чергою, фракція обіцяє розробити на сесію проект рішення "Про створення тимчасової контрольної комісії з вивчення проблем діяльності КП "ЛПЕ" з метою отримання депутатами об'єктивної інформації про стан справ на підприємстві, напрацювання рішень та рекомендацій щодо покращення ситуації та реагування на факти зловживань і корупції.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 15
микола Показати IP 8 Грудня 2015 09:40
то ви так ніколи нічого недобьетесь,перекривати треба на тиждень,от тоді щось буде а на десять хвилин чекайте далі...
Ваня Показати IP 8 Грудня 2015 09:54
Правильно мають працівників ДЕПО за бидло. Як зараз можна жити не одержуючи заробітні плату.Як Господи?Та ви вже,нарешті, наведіть лад з цими пільгами. Складаєтьс враження,що у нас в Луцьку всі пенсіонери.Де понабирали посвідчень молоді,здорові діти, хлопці,дівчата. усіх посвідчення. Ну,які песіонери податківці, міліція, прокцратура, їздять бідні із зарплатами у 20 итсяч ,а відкатами у мільйо безоплатно. Ну,які пенсіонери ці,що групи покупляли. Вони не пенсіонери.Пенсіонери тільки ці,що пішли по віку. І не треба посвідчень,які купляють паспорт 60 їдеш безоплатно, ні на вихід. Або зробіть,що тільки ветерани праці їздили вони заслужили,а не всяка ледацюга,яка купила посвідчення,групу,або міська рада видає своїм бідним.Які бідні в них в усіх пенсія і пільги зе безоплатно їздять. Жах повний.
Андрій до Ваня Показати IP 8 Грудня 2015 11:50
Пільги - зло, якщо хтось думає що це "благодєтєль", помиляється, людям потрібні гроші, а не пільги, субсидії і інші подачки.
рома Показати IP 8 Грудня 2015 10:12
жалко шо не мороз.так би було прикольнище дивитися
[[[ Показати IP 8 Грудня 2015 10:27
Це жах! Скільки часу не платити!! Влада недолуга!!!!
Анонім до [[[ Показати IP 8 Грудня 2015 10:58
коментар було видалено
Луцьктепло Показати IP 8 Грудня 2015 10:57
Ще ср.колизник Григоренко обізвався. А раніше не знали про дану проблему, а коли почали перекривати рух, то він буде писати. Щоб тебе писало ....
Джулія Показати IP 8 Грудня 2015 11:05
"Постійно незадоволена група людей", п.Григоренко? А якби Вам зарплату не виплачували місяцями-а інших джеред прибутків Ви не мали б-Ви би були задоволені життям? Мали б за що дітей до школи зібрати, в магазині/на ринку скупитись?
Знаючий Показати IP 8 Грудня 2015 11:35
Григоренко грошей накрав за землю,а тепер каже невелика група людей,а хтиж с*а*олиз довбаний раніш Шибі л**ав потім Романюку,а далі кому будеш? НЕПОТРІБНА людина...............
Лучанин Показати IP 8 Грудня 2015 12:04
Ви ж голосували за цю владу ! За цього мера ! Радуйтеся, це тільки квіточки... а коли будуть морози воду і опалення виключить "любий друг" Романюк, то це вже будуть ягідки... так шановні лучани.
ВОНО Показати IP 8 Грудня 2015 12:36
будемо ще роками ходити під міскрадою з своїми проблемами ... доки Колюня в мерах буде сидіти. А сидіти він буде довго дякуючи пенсіонерам
Стрийо Показати IP 8 Грудня 2015 14:11
"Міська влада" на чолі з Романюком тільки і може, що "обговорювати" (заговорювати) проблему. Так було попередні 5 років, так буде і далі, поки в нас такий "відповідальний" мер.
мешканка Показати IP 8 Грудня 2015 14:26
Молодці інкше наш МЕР не чує або просто не хоче чути! БО директор його собутильнік. А як людям жити а в кожного діти та сімя. ПАН МЕР А ПРИЇДЬТЕ НА ЛПЕ ІСАМІ ВСЕ ПОБАЧИТЕ.В яких умовах працюють люди які тролейбуси виїжджають на лінію.
124--- Показати IP 8 Грудня 2015 19:57
скорочуйте штати нахлібників....
123 Показати IP 8 Грудня 2015 21:41
А що, слабо пану Григоренку прожити без зарплати хоч три місяці? Побачимо, який він буде задоволений. А свою заробітну плату, хай віддасть голодним сім'ям працівників ЛПЕ. Інакше гнати таких керівників, за такі коментарі.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus