USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.90 10.08

У Луцьку протягом літа діти військовослужбовців відпочивали та навчалися у таборі

18 Серпня 2023 17:36
Протягом літа в обласному центрі Волині діяв табір для дітей військовослужбовців та дітей-сиріт, який організували департамент освіти Луцької міської ради спільно з громадською організацією «Територія 2.2».

За цей час відбулося дванадцять тижневих заїздів, які охопили понад 500 підлітків, розповів Інформаційному агентству Волинські Новини депутат Луцької міської ради та співорганізатор табору Роман Кравчук.

Мета табору – допомога дітям військовослужбовців, які захищають нашу країну. Таким чином організатори хотіли подякувати воїнам. Десять заїздів провели в «Адреналін Сіті», також два були на Львівщині у готельному комплексі «Фазенда на Гончарах». Один з цих заїздів зібрав дітей, батьки яких загинули під час бойових дій.
«Чужих дітей не буває. Це діти наших Героїв. Тому наш обов’язок – допомогти цим діткам. Нашою ціллю було переключити їхню увагу від подій, які відбуваються в Україні: від повітряних тривог та загроз їхнім батькам на війні. Ніхто не має права забирати у дітей дитинство», – зауважив Роман Кравчук.
У таборі була зібрана велика команда людей, які були залучені у роботу з підлітками. Фактично протягом усього літа вони працювали з дітьми. А координатором усього процесу була керівниця ГО «Територія 2.2» Мирослава Ярошевич. Під час кожного п’ятиденного заїзду батьки привозили дітей зранку, і до 16.00 вони вивчали англійську мову, дивилися кіно, ходили на екскурсії містом, в басейн, брали участь в майстер-класах та відвідували уроки духовно-морального виховання.
«Ми ставили ціль не просто розважити дітей, а й також відкрити їм глибинну цінність того, що їхні батьки – Герої. Звичайно, ми говорили й про те, що потрібно молитися за Україну, та працювати, аби перемога була якомога швидше», – розповів Роман Кравчук.

Сьогодні був останній день таборування, але організатори сподіваються, що наступного року зможуть продовжити працювати з цими дітьми.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus