USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку шахраї проводять «акції»

12 Липня 2017 14:36
Луцька місцева прокуратура застерігає містян від участі в "акціях", які проводять шахраї, інформують у прес-службі прокуратури області.

Від шахрайських дій групи зловмисників у Луцьку упродовж одного дня – 30 червня 2017 року - постраждало дві жінки похилого віку. Одна з них позбулася 30 тис грн., інша – 9 тис. доларів США.

Схема, за якою діяли зловмисники – не нова.

Шахраї працюють утрьох. Одна дівчина вдає промоутера та пропонує потенційній жертві у ході "акції до річниці" відомих мереж аптек та супермаркетів одержати картку на величезну довічну знижку. Її напарник-чоловік підігріває інтерес жертви. І ще одна шахрайка – жінка пенсійного віку – так само хоче мати картку на знижку. Бажану картку одержують обидві жінки і – у них "випадково" співпадають останні цифри у номерах карток, що дає їм можливість поділити на двох суперприз – посудомийну машину.

Але суперприз на двох не ділиться. Тому його одержить та жінка, в якої є більше готівки. Пенсіонерка-шахрайка з жалем визнає, що вона не місцева і не може показати, скільки в неї вдома грошей, та іде з місця події. Жертва ж, увійшовши в азарт, везе шахраїв додому, де в ході нехитрих дій вони заволодівають усією наявною в помешканні готівкою та зникають.

Ошукавши у такий спосіб двох довірливих пенсіонерок, шахраї за день заволоділи коштами на суму 310 тис. грн.

За обома фактами шахрайства (кримінальне правопорушення, передбачене ст. 190 КК України) розпочато кримінальні провадження, досудове розслідування в яких провадить Луцький відділ поліції Головного управління Національної поліції в області.

Луцька ж місцева прокуратура, яка здійснює процесуальне керівництво досудовим розслідуванням, застерігає мешканців обласного центру бути обачними, аби не стати жертвами шахраїв.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Я Показати IP 12 Липня 2017 14:51
"Бідні" пенціонери
Анонім Показати IP 12 Липня 2017 14:51
Старий шахрайський метод
Лучанка Показати IP 12 Липня 2017 16:41
Безкоштовний сир тільки в мишеловці
Житель міста Показати IP 12 Липня 2017 19:43
Не можу зрозуміти тільки одного,мої батьки та бабуся теж пенсіонери,питання-звідки у двох пенсіонерів 310 тис,!?та навіть не батьки,самі таких коштів на ничці немаємо!!!
М Показати IP 12 Липня 2017 23:43
Маючи дома таку сумму гр ,повестися на якусь посудомийну машину,привезти до дому чужих людей,показата ім гр. Щось тут не сходиться)
*** Показати IP 13 Липня 2017 15:50
В Рівному таке вже було http://www.volyn24.com/news/84627-u-rivnomu-shahrai-rozvely-zhinku-novym-sposobom

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus