USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Лучанам розповіли про перемоги української зброї

5 Червня 2015 08:00
Про «Московський похід» Петра Сагайдачного розповіли лучанам в рамках циклу заходів «Перемоги української зброї». Про це йдеться на сайті Волинського краєзнавчого музею.

Так, у музеї відбувся другий захід із циклу «Перемоги української зброї», який присвятили «Московському походу» Петра Сагайдачного 1618 року.

Під час чергової польсько-російської війни козацьке військо у якості союзника виступило на допомогу королевичу Владиславу. Завдяки вмілому командуванню Сагайдачного українські полки взяли цілий ряд міст Великого князівства Московського. У результаті численних сутичок, козаки полонили багато іменитих бояр. Після багатокілометрового рейду ворожою територією, військо Сагайдачного успішно об’єдналося під Москвою з армією польського королевича Владислава. У ніч на Покрову 1618 року козаки розпочали штурм міста. Незважаючи на успішність наступу, Сагайдачний відмовився від подальших військових дій, козаки відступили від Москви.

У деталях про ці події розповідали студентам Волинського технікуму Національного університету харчових технологій наукові працівники відділу давньої історії Тамара Садовник і Богдан Зек. Науковці краєзнавчого музею акцентували увагу на постаті Петра Сагайдачного, його вмінню перемагати найсильніші армії тогочасного світу. Захід супроводжувала підготовлена виставка.

Нагадаємо, Волинський краєзнавчий музей започаткував цикл заходів «Перемоги української зброї». Під час першого заходу циклу розповіли про Оршанську битву 1514 року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus