USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.55 40.00
  • PLN 9.75 9.88

У Луцьку судять грузинів, яких підозрюють у квартирних крадіжках

26 Лютого 2017 13:11
У Луцьку судять громадян Грузії, які, за версією слідства, грабували квартири.

Підозрювані приїхали в Луцьк із Центральної України та заявляють, що не розуміють українською та погано розуміють російську, тому хочуть «грузинського» перекладача.

Розгляд клопотань про утримання під вартою відбувається у неділю, 26 лютого, повідомляє ВолиньPost.

Як ідеться у матеріалах справи, які зачитав суддя Ярослав Артиш, перший підозрюваний: Дмітрій Сатірашвілі – громадянин Грузії без постійного місця проживання. Хоча місцями, де він міг жити називають Київ або Полтаву.

Під час засідання Сатірашвілі заявив, що він вимагає перекладача, хоча до цього спілкувався із перекладачем та відповідав на базові запитання суду російською. Підозрюваний також відмовився підписувати пам’ятку про ознайомлення із своїми правами та обов’язками. Зважаючи на те, що в суді йому надали перекладача із російської, суд відмовив у задоволенні клопотання про перекладача із грузинської.

Прокуратура та слідство наполягають на обранні запобіжного заходу утримання під вартою на 60 діб в рамках розслідування пограбування 24 лютого в квартирі на Конякіна, 29б в Луцьку, під час якого затримали Сатірашвілі та його спільника Шубітідзе. При цьому вилучили гроші, «предмети, схожі на відмички» та інші речі. Але, зважаючи на обмеження в часі, провести всі експертизи ще не встигли.

Також сторона обвинувачення наполягала, що Сатірашвілі не має міцних соціальних зв’язків, роботи, житла, тому «можна припустити, що заробляє а життя злочинним промислом». Окрім того, наразі в Полтаві розглядається інше кримінальне провадження, де його підозрюють за статтею 208 ККУ. За оперативною інформацією, в рамках цього провадження його відпустили під заставу.

Натомість адвокат Юрій Лялька заявляє, що звинувачення будується на припущеннях, але конкретних доказів та документів немає. Тому він вважає, що приймати таке рішення безпідставно і не мотивовано. Проте, якщо суд таки задовольнить клопотання, він попросив призначити заставу. Її, мовляв, є кому заплатити.

У підсумку суддя Ярослав Артиш задовольнив клопотання слідчого Костянтина Березного, тобто призначив утримання під вартою на 60 діб та заставу 128 тисяч гривень.

Інший підозрюваний - Георгій Шубітідзе - стверджував, що достатньо розуміє російську та більш охоче спілкувався із суддею Артишем. Він заявив, що зареєстрований в селі Розумівка Запоріжської області і проживав в Києві, офіційно не працював, проте неофіційно возив будматеріали із Туреччини, не судимий, не одружений та не має дітей.

Прокурор Андрій Неродик заявляє, що Шубітідзе та Сатірашвілі також підозрюють у вчиненні двох тяжких корисливих злочинів. Мовляв, не виключено, що вони пограбували не лише одну квартиру.

Натомість Георгій Шубітідзе запевняє, що поліцейські просто зупинили його на вулиці, але нічого незаконного він не вчиняв. В Луцьк, мовляв, приїхав, щоб зустрітися із громадянином Грузії «Бадрі», який переховувався.

А захисник підозрюваного натомість просив визначити найменшу можливу заставу для Шубітідзе.

Вислухавши аргументи слідчого, прокурора, підозрюваного та адвоката суддя вирішив задовольнити клопотання про тримання під вартою на 60 діб і для Георгія Шубітідзе. Та визначив заставу у 96 тисяч гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
127 Показати IP 26 Лютого 2017 13:22
Почему в качестве переводчика с грузинского не пригласили Саакашвили ? В эти дни он пребывал на Волыне.
Анонім Показати IP 26 Лютого 2017 16:34
Які це злодіі. Це реформатори міліціі. Просто після звільнення з команли реформаторів, бідні заробляють як можуть. Патрульна поліція хай за них ще захищиться за своіх наставників :)
Саакашвілі Показати IP 26 Лютого 2017 19:15
Грузини не сіяли і не орали ніколи на Україні і свиней не годували... і не заставити вже їх чесно працювати і законів дотримуватись в Україні... а тільки розбійні напади і грабежі вони вміють робити - такі їх заробітки. Нормальні , працьовиті і чесні грузини в ГРУЗІЇ живуть і працюють
Інтернаціоналіст Показати IP 26 Лютого 2017 20:09
Хотів би я бачити хоч одного українця на ринку в Грузії.І не тільки на ринку, і не тільки в Грузії.А у нас вони «ділові».А «куплю горіхи» скоро по міськраді будуть ходити

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus