USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

У Луцьку судять жителя Кривого Рогу, який заробляв на торгівлі зброєю

5 Березня 2024 15:41
Житель Дніпропетровщини надумав підзаробити на переробці й торгівлі зброєю. Чоловікові – 47 років. Його нещодавно затримали, а вдома провели обшуки.

Чим усе може обернутися – у сюжеті ТРК «Аверс»

Пізно ввечері 28 лютого волинські правоохоронці затримали і привезли до Луцька жителя Кривого Рогу. Кажуть, що чоловік переробляв стартові пістолети на бойові і продавав їх. Йому обирають запобіжний захід.

Сам чоловік визнає вину. Розповідає: спокусився на такий, так би мовити, бізнес, бо потрібні були гроші.

«Особу підозрюють в незаконному придбанні, зберіганні, носінні і збуті вогнепальної зброї та бойових припасів без передбаченого законом дозволу. Під час досудового розслідування зафіксовано три факти збуту вказаних предметів», – поінформувала прокурор Наталія Обушко.

Читати ще: На Волині за крадіжки, підпали й грабіж трьох чоловіків судять вже шостий рік

Суддя Луцького міськрайонного суду Ярослав Артиш цікавиться: можливо, проданої зброї було значно більше? Підозрюваний заперечує.

Підозрюваний Тарас розказує, що неофіційно має дві роботи: працює охоронцем і механіком з обслуговування деревообробних верстатів. Під час обшуку в нього виявили ще й боєприпаси.

«У державі війна. Ви знаєте, що таке небезпека. Навіть та гвинтівка, яка висить на стіні, у якийсь момент може вистрелити. Ви ж не знаєте, куди ця зброя могла піти, яке її призначення було, – зазначив суддя Луцького міськрайонного суду. – То ви ж кажете, що на двох роботах працюєте. Вам мало?»

«Не те, щоб мало, але й не сказати, що вистачає», – відповів підозрюваний.
Суддя дивується, чому ж із таким потягом до зброї чоловік не застосовує свої вміння для захисту держави. Тим паче, що брат підозрюваного в Збройних силах.

«Чого ж у ЗСУ не пішли? Там переробляли б усю зброю. До речі, питання таке: ви ж уродженець Кривого Рогу. Там, неподалік Дніпропетровщини, на сьогодні дуже страшна ситуація. Ви рідний край не йдете захищати?» – цікавиться суддя.

«Чесно скажу, якби сам жив, щоб не треба було ні за ким доглядати, то я вже давно там був би», – відповів підозрюваний.

Читати ще: «Остануся живий, може». Лучанина, який злякався служби, посадили на два роки

Як з’ясувалося, у чоловіка є ще матір, а брати нині на службі. Сам Тарас і його захисниця запевняють, що підозрюваний так більше не буде. Просять домашній арешт.

«Я визнаю свою провину. Визнаю, що вчинив дуже недобре. Я це все усвідомив за останні дві доби. Обіцяю цього ніколи в житті не робити, допомагати слідству, не ховатися, не тікати», – розкаявся Тарас.

Санкція статті, яку інкримінують чоловікові, передбачає від трьох до семи років ув’язнення. Поки триває слідство, найближчі 60 днів він буде під вартою. Вийти на волю може дозволити застава – 242 тисячі гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus