USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку готують зміни до житлової програми для бійців АТО

7 Червня 2017 22:22
Учасники АТО вирішили внести зміни у програму надання соціального житла «50 на 50». Так, вони хочуть сформувати чесний реєстр першочерговості бійців, які претендують на житло.

Про це йшлося під час круглого столу з представниками громадських організацій та спілок учасників АТО з питань соціального захисту учасників бойових дій у Луцьку 7 червня.

Зауважимо, йдеться про програму, розраховану на 2017-2019 роки. Відповідно до цього, у 2017 році має відбутися розподіл 20 квартир для учасників АТО. Зокрема, 50% мають сплатити власники майбутнього помешкання, 50% - міський бюджет. Площа житла, яке може бути придбане за цією програмою, не має перевищувати 50 метрів квадратних.

Як пояснила директор департаменту соціальної політики Луцької міської ради Тетяна Книш, список учасників програми формувався, починаючи із минулого року.

«У нас є 85 учасників АТО, з них - 4 інваліда, які претендують на пільгове житло. Щодо черговості, кому його надавати, то в 2016 році довго обговорювали програму й всі дійшли спільної думки, що необхідно сформувати список по мірі надходження заяв», - пояснила посадовець.

Учасники АТО почали дорікати, що не всіх одночасно повідомили.

Аби вгамувати емоції, член комісії, депутат Олександр Кравченко наголосив, що усі тут зібралися, щоб прийняти компромісне рішення.

«Я підняв це питання на засіданні комісії по виділенню коштів «50 на 50». Нас зупинило те, що згідно зі списком розподілення коштів, я не побачив пріоритетності воїнів з інвалідністю та сімей загиблих. Тому, я вважаю, потрібно вносити зміни», - сказав Кравченко.

Заступник Луцького міського голови Григорій Пустовіт порадив діяти як воїни-афганці, які завжди виступають єдиною силою, пропонуючи єдине бачення.

Так, заступник Луцького міського голови Олександр Рачков запропонував сформувати список черговості для участі в програмі «50 на 50», спираючись на загальну чергу в потребі на житло.

Більшість підтримала таку ініціативу й відповідні зміни мають намір ухвалити на черговій сесії Луцької міської ради.

Зауважимо, що на Волині є 12 спілок учасників АТО. Круглі столи домовилися проводити щомісяця.

До слова, як зауважив голова «Спілки воїнів АТО Волині» Олександр Серватович, долучитися до програми із співфінансуванням запропонували й облдержадміністрації, втім, голова ОДА Володимир Гунчик проігнорував це.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Мудрик Показати IP 7 Червня 2017 22:28
Я вже отримав і безкоштовно.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus