USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Луцьку в програму підтримки військових частин заклали 1,5 мільярда

20 Грудня 2023 12:02
В обласному центрі Волині до програми підтримки військових частин внесли зміни та замість одного мільярда гривень на 2024 рік заклали 1,5 мільярда.

Відповідне рішення ухвалили під час засідання сесії Луцької міської ради.

Обранці громади розглянули проєкт рішення про внесення змін до Програми заходів територіальної оборони Луцької міської територіальної громади на 2022–2024 роки.

Начальник відділу оборонно-мобілізаційної і режимно-секретної роботи Ніна Бенесько повідомила, що спочатку програма стосувалася лише частин дислокованих у Луцьку, потім – також частин на Волині, а тепер – усіх частин, де служать лучани.
Луцький міський голова Ігор Поліщук запропонував внести зміни до початкового проєкту рішення та закласти у програму замість 1 мільярда – 1,5 мільярда гривень.

«Нещодавно ми повернулися з поїздки, де обговорили питання підтримки з командиром 100-ї бригади, пропрацювали питання з 14-ю бригадою, з 3-ю окремою штурмовою бригадою. Ми не обмежуємося роботою виключно з тими частинами, які походять з Луцька чи Волині. Адже лучани служать у багатьох бригадах на різних ділянках фронту. Звичайно, ми хочемо підтримати ті бригади, де служать найбільше лучан», – повідомив Ігор Поліщук.
Читати ще: Допомога на 25 мільйонів: мер Луцька Ігор Поліщук завіз на схід авто та обладнання для військових. Фото

Він повідомив, що найбільше військові потребують Mavic 3 різних модифікацій, FPV-дронів, тепловізорів, старлінків, зарядних пристроїв, екофлов. Також Луцька міська рада готова постачати автомобілі у бригади, які готові ставити їх на облік.

Відзначимо, що програма – це намір виділення коштів на ті чи інші потреби, прописані в ній, а не виділення коштів. Однак Ігор Поліщук пообіцяв, що виконуватимуть цю програму на належному рівні. Він є відповідальним за програму, також йому буде допомагати робоча група з представників волонтерів та військових.

«Будемо аналізувати потреби і радитися. Коли стало відомо, що ми виділимо 500 мільйонів на ЗСУ, до нас на день приходить десятки запитів», – повідомив Ігор Поліщук.

Депутати підтримали зміни до програми.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus