USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку відбувся автопробіг до Дня добровольця

14 Березня 2017 13:55
Вшанувати добровольчий рух, який символізує жертовність, віру та милосердя, військові капелани Волині вирішили автопробігом з центрального майдану Луцька до Алеї почесних поховань.

Автопробіг, який організувала ГО «Військові капелани Волині», стартував 14 березня у центрі Луцька. Перед початком автопробігу у Свято-Троїцькому кафедральному соборі волонтерів та військових нагородили медалями, там же відбувся молебень за полеглих захисників незалежності України.

Капелан Михайло Бучак зазначив, що основним знаряддям військових капеланів є молитва, тож священики намагаються обирати золоту середину між поміркованістю та радикальністю, воюючи, але маючи у серці Христа. У критичних ситуаціях, з його слів, священик може стати воїном у прямому розумінні слова, але це може бути лише тоді, коли життю його побратимів загрожує смерть. За таким принципом священики діяли ще у 2014 році.

Добровольчий рух, з його слів, це рух жертовності та віри, любові до Бога та ближнього, жінки, дитини, країни. Слово «доброволець» асоціюється з милосердям, з віддачею свого життя. Священики, з його слів, також є добровольцями, адже їх ніхто не змушує їхати на схід. Михайло Бучак зауважив, що категорично проти торгівлі з «ДНР» та «ЛНР», адже з сатаною торгувати не варто. Говорячи про те, що для нього найстрашніше – громадянська війна чи зовнішня агресія, священик відзначив, що громадянська війна страшніша. У цей день священики молитимуться за розуміння, адже вони теж вагаються, чи варто їхати на Майдан у Київ, виходити на Майдан у Луцьку, чи молитися і всіх заспокоювати. Зі слів капелана, йому наразі складно зрозуміти українську владу, але коли буде більше українців, які вболіватимуть за свою землю, все буде гаразд.

«Я проти того, щоб Україну будували ті, хто не любить її як національну твердиню, як людей. Ми помолимося, а потім прийматимемо рішення про те, що робити далі», - зазначив капелан.

Після завершення молитви усіх присутніх запросили долучитися до автопробігу, маршрут якого пролягатиме на Алею почесних поховань на цвинтрі у Гаразджі. Учасники автопробігу зібралися на Театральному майдані, вивісивши прапори на автомобілях, та вирушили вулицями Градний Узвіз, Парковою, проспектом Волі та Рівненською на цвинтар, де молилися за полеглих.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus