USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Луцьку відкрили виставку українських прапорів

16 Серпня 2016 23:35
Виставка «Прапор України – символ незалежності, символ боротьби», присвячена Дню Державного Прапора України та 25-ій річниці Незалежності України, діє у приміщенні Волинського краєзнавчого музею з 16 серпня.

Про це повідомляють на сайті музею.

Відвідувачі мають змогу оглянути кілька полотнищ, які відіграли важливу роль в сучасній історії нашого краю.

А саме: на виставці представили чотириметровий блакитно-жовтий прапор Народного Руху України, що використовувався на перших демократичних мітингах на початку 1990-х років, переданий Віктором Федосюком; прапор Волині з підписами добровольців з батальйону «Айдар»; прапор з автографом Героя України, народного депутата України, члена Парламентської Ради Європи, бійця «Айдару» Надії Савченко.

Представили кілька прапорів, що належали бійцям 14-ої окремої механізованої бригади. Зокрема, синьо-жовтий стяг з зображенням установки «Град» та червоно-чорний прапор «Волинь», що встановив на одному з блокпостів біля Мар’їнки Віктор Чопко (з села Затурці), який загинув у березні 2016 року.

На виставці є також полотнища створені дитячими руками, які разом із листами та подарунками відправляли в зону АТО нашим бійцям.

Є в експозиції музею і прапор УПА часів Другої світової війни та кілька прапорів привезених з Майдану під час Революції гідності.

Прапор завжди був символом не лише державності, а й боротьби за неї, омріяної незалежності, до якої йшов народ і за яку знову сьогодні проливають кров.

День Державного Прапора України – державне свято України, приурочене одному з її державних символів – Прапору України. Відзначають його щорічно 23 серпня.

На загальнодержавному рівні свято встановлено указом Президента України Леоніда Кучми № 987/2004 «Про День Державного Прапора України» від 23.08.2004. Цей указ було доповнено Указом Президента України Віктора Ющенка № 602/2009 «Про внесення змін до Указу Президента України від 23 серпня 2004 року № 987», яким було засновано підняття Прапора України у День Державного Прапора України і під час інших державних свят та проведення загальнодержавних заходів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus