USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Відштовхнув та втік: злодій при лучанці виніс золото з квартири

23 Лютого 2021 15:42
Протягом минулого року в Луцьку сталося 74 грабежі, 53 з яких правоохоронцям вдалося розкрити.

Про це під час засідання комісії з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю та корупцією, депутатської діяльності, етики та регламенту розповів начальник Луцького відділу поліції ГУ НП у Волинській області Сергій Рудницький.

Також правоохоронець пригадав один із зухвалих злочинів, що стався 9 жовтня 2020 року в будинку на проспекті Перемоги.

«Тоді злочинець проник в квартиру потерпілої і викрав ювелірних виробів на 21 тисячу гривень. При цьому власниця житла була присутня при здійсненні правопорушення і спостерігала за процесом. Злодій просто її відштовхнув і вибіг з квартири», - заначив Сергій Рудницький.

Звітуючи про стан боротьби зі злочинністю, Рудницький розповів, що у 2020-му в Луцьку сталося два умисних вбивства – станом на сьогодні обидва розкрили. Також минулого року на території обласного центру сталося 9 злочинів, внаслідок яких постраждалі отримали тяжкі тілесні ушкодження, двоє осіб померли. Усі ці правопорушення розкрили.

На жаль, у 2020 році на території міста трапилось і одне зґвалтування. Особу злочинця встановили й затримали протягом доби.

«Побили лучанина і заволоділи майном»

Окрім того, зі слів правоохоронця, у вересні 2020 року підготовлені злочинці проникли у квартиру на проспекті Перемоги, напали на власника та заволоділи його майном.

Загалом протягом минулого року правоохоронці зафіксували на території міста 11 фактів розбою, із яких 10 вдалося розкрити.

Сергій Рудницький акцентував, що найбільший відсоток злочинів у 2020 році припадає на крадіжки. Їх минулого року було вчинено 1106, із яких 183 - крадіжки з квартир та 58 - з транспортних засобів.

«Це найбільш поширений злочин і складність його розкриття в тому, що більшість злочинців - гастролери з інших областей. Вони відпрацьовують певну кількість квартир і їдуть звідси. Встановити особи таких гастролерів дуже важко. Їх хіба що затримують «на гарячому», - зазначив поліцейський.

Попри постійні застереження та інформування правоохоронцями про різноманітні шахрайські схеми, лучани продовжують потрапляти на гачок «банкірів» та «служб безпеки», які телефонують із місць позбавлення волі та зони ООС. Серед постраждалих від дій аферистів – навіть колишні працівники поліції.

Вікторія СЕМЕНЮК

Фото ілюстративне
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus