USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку визначили чемпіонів з кіокушинкай карате

1 Червня 2021 20:46
Цими вихідними у Луцьку відбувся Відкритий чемпіонат Волині з кіокушинкай карате, в якому взяли участь юні спортсмени не лише з нашої області, а й сусідніх – Рівненської та Львівської.

Про це йдеться у сюжеті телеканалу «Аверс».

У дитячо-юнацькій спортивній школі «Колос» зібралось понад 160 хлопчиків та дівчаток переважно молодшого віку.

Змагання були останніми в цьому сезоні, які також стали і відбірковими на чемпіонат України.

«Наші змагання сьогодні більш акцентовані на маленьких, зовсім юних спортсменів. До нас завітали два легіони – це Рівненщина і Львівщина. Із Рівненщини у нас два клуба. У нас змагання носять статус відкритих», – розповів президент Волинської обласної федерації кіокушинкай карате Віктор Москвіч.

Змагання проводились паралельно на двох татамі – окремо хлопчики та дівчатка. Перед поєдинком тренер допомагає закріпити захисне екіпірування, аби дитина не травмувалась.

Не дивлячись на юний вік, спортсмени демонстрували гарну техніку бойового мистецтва. Досить довго тривав бій у Марка Овсіюка і лише вкінці йому вдалось виграти перший поєдинок.

«Сьогодні був складний бій і я програвав в самому початку, але дуже хотів виграти. І на останній секунді я йому зробив хет-трик», – поділився враженнями юний спортсмен.
Із кожним роком все більше дівчаток займається кіокушинкай карате. Цей спорт обирають, аби бути сильнішими та вміти себе захистити.

«Дуже класний вид спорту, він допомагає найти себе. Це також розвиток духовної сторони себе», – розповіла учасниця змагань із Ковеля Євгенія Троценко.

Свій перший бій на цих змаганнях виграла Уляна Каліщук. Хоча тренується недавно, але впевненість у собі їй допомогла: «Я займаюся вже рік карате, билася зі своєю суперницею. Вона була сильна дівчинка, але я в неї перемогла».

За 8 років виступів на різних змаганнях своє правило успіху має Владислав Сембай з Рівного: «Перед боєм потрібно сконцентруватися і щоб не було паніки. Це найголовніше. Тому що під час паніки можна зробити дуже багато помилок, які можуть призвести до травм і до програшу».

Переможців та призерів визначали у різних вікових та вагових категоріях, тому організатори підготували чимало нагород для спортсменів.

«Із кожним разом все більше діток починають займатися цим видом спорту. Адже в подальшому він стане хорошим прикладом для того, щоб захищати і себе, і честь Волинської області, і честь збірної команди України на всеукраїнських, міжнародних іграх.

Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» щоразу долучається до спортивних змагань і ми не могли стояти осторонь», - розповів представник фонду Дмитро Піддубний.

Звісно кубки дісталися сильнішим, але у цьому виді спорту головне не перемога, а фізичне і духовне вдосконалення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus