USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.00
  • PLN 9.80 9.95

У Луцьку визначили Індекс благополуччя молоді: який результат

14 Березня 2024 19:27
У 2023 році Луцьк вдруге вирішив перевірити Індекс благополуччя молоді, тож вчора, 13 березня, у приміщенні Волинської Торгово-промислової палати було проведено презентацію та експертне обговорення фінальних показників Індексу.

Про це повідомляє Луцька міська рада.

Загальний Індекс благополуччя молоді у Луцькій територіальній громаді у 2023 році становить 0,65 (де мінімально – 0, максимально – 1). Найвищими показниками виявились: «освіта», «здоров’я» та «участь у громадському житті». До речі, саме показники «освіта» та «участь у громадському житті» зросли порівняно з 2020 роком.

Найнижчим показником і далі лишається «безпека та захищеність», хоча це цілком зрозуміло у ситуації, яка складається останні два роки. Цікавими також є результати показника «інформаційно-комунікаційні технології», адже він становив у 2020 році – 0,95, а у 2023 році – 0,69. Проаналізувавши дані, стає зрозуміло, що суттєве зниження показника стосується відчуття залежності від Інтернету, оскільки саме на це питання більшість респондентів дали ствердну відповідь.
Читати ще: Обрали голову молодіжної ради Луцької громади

На захід було запрошено представників органів місцевого самоврядування; комунальних установ, які працюють з молоддю; Молодіжної ради при Луцькій міській раді; засобів масової інформації; громадських лідерів.

В експертному колі учасники обговорили кожен показник, успішні практики та виклики в кожній зі сфер, напрацювали спільні бачення та ідеї.
Часом точилися дуже жваві та гарячі дискусії, особливо, що стосувалося таких компонентів як задоволеність системою освіти, здорового способу життя молоді, залежності від Інтернету, безпеки.

Читати ще: Волиняни пройшли тренінг допомоги молоді при психологічних травмах

Індекс розроблено:Фонд Народонаселення ООН в Україні – UNFPA Ukraine, Інститут демографії та соціальних досліджень імені М.В. Птухи НАН України та за підтримки Міністерство молоді та спорту України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus