USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку вже підписали тисячу декларацій із сімейними лікарями

5 Квітня 2018 12:06
Волинські медики закликають підписувати декларації із сімейними лікарями. Втім, лікарі наголошують, що без допомоги ніхто не лишиться.

Про це йшлося під час прес-конференції з нагоди відзначення Всесвітнього дня здоров’я на тему: «Загальне охоплення послугами охорони здоров’я: для всіх і всюди».

Начальник управління охорони здоров’я Луцької міської ради Микола Якимчук закликав не створювати ажіотаж, але не забувати прийти в медзаклад, щоб укласти декларацію.

«На сайті Міністерства охорони здоров’я є 8 медичних зареєстрованих інформаційних систем, які є містком між медзакладом і центральним сервером. Усі наші заклади вже зареєстровані, мають свої ключі та проводять підписну кампанію. Щоб робити це якісно, ми навчали наших медпрацівників.

Це пролонгована компанія, яка триватиме не один місяць. У Міністерстві кажуть, що є зелені «списки» та «червоні», відповідно 370 гривень буде передбачено на тих, хто укладе декларацію і дотація в сумі 240 гривень на тих, хто не укладе. Це буде мотивацією для людей, щоб укладати договори та мати більшу кількість послуг. Наголошу, що ніхто без допомоги не лишиться», - запевнив Микола Якимчук.
Та додав, що в Луцьку вже підписали близько тисячі декларацій.

«Процедура проста й займає 10-15 хвилин. Усе що треба: паспорт та ідентифікаційний код. На телефон приходить код, декларація роздруковується, заповнюєте її в кабінеті, один екземпляр лишається в медика, інший у пацієнта»,- пояснює Микола Якимчук.

Аби було комфортніше лучанам, каже головний лікар комунального закладу «Луцький центр первинної медико-санітарної допомоги №1» Лідія Кривдик, в медзакладі облаштували окремий кабінет для підписантів.

«На сьогодні у нас вже уклали 473 декларацій, черг та ажіотажу немає. Для цього в нас є уповноважена особа, окремий кабінет і реєстратор, що дозволяє комфортніше укладати декларації та уникати черг. Зауважу, якщо людина не укладе договір, а такі є, хто не хоче давати свій ідентифікаційний код чи паспортні дані, то доведеться платити за послуги», - каже Лідія Кривдик.

Учасники прес-конференції додали, що в Україні вже підписали близько 30 тисяч декларацій.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Водовоз Показати IP 5 Квітня 2018 15:14
Все вранье про 10 минут!!! Один день,вы теряете на талончик,который берете на завтра,тогда вы попадаете к врачу и подпишите декларацию!!! Вот только что делать тому,кто действительно нуждается в помощи,а талончика нет??? Проверено в поликлинике №2!!!
Хворий Показати IP 5 Квітня 2018 22:20
Маразм міцнішає. Усі керівники поліклінік і лікарень інваліди.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus