USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.10 39.45
  • PLN 9.71 9.93

У Луцьку 250-ти невиліковно хворим хочуть допомогти з міського бюджету

24 Лютого 2015 10:58
У Луцьку є 250 людей, які мають прогресуючі хвороби, що супроводжуються сильними болями. Більшість із них прикуті до ліжка.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань соціального захисту, охорони здоров’я, материнства та дитинства вчора, 23-го лютого.

Зі слів начальника управління охорони здоров’я Луцької міської ради Федора Кошеля, цим знедоленим потрібно надати фінансову допомогу із міського бюджету.

«У Луцьку є 250 людей, які потребують спеціального догляду. Це люди зі прогресуючими хворобами, сильними больовими відчуттями. За такими хворими необхідний складний догляд, адже треба больові відчуття полегшувати. Також є потреба у психологічній та паліативній допомозі», - розповідає головний медик Луцька.

Зауважимо, що паліативна допомога – це підхід, що дозволяє поліпшити якість життя пацієнтів та їхніх сімей, які зіткнулися з проблемами смертельного захворювання. Це відбувається шляхом запобігання і полегшення страждань завдяки ранньому виявленню, ретельній оцінці й лікуванню болю та інших фізичних симптомів, а також наданню психосоціальної і духовної підтримки.

Як розповідає голова профільної комісії Ганна Кравчук, турбота про таких важко хворих людей – це обов’язок суспільства.

«Ці люди - це онкохворі, зі склерозом та інші важкими хворобами. Майже усі вони прикуті до ліжка, в кращому випадку – самостійно пересуваються по квартирі. Те суспільство, яке ставиться до таких людей гуманно - це суспільство вищого існування», - наголошує депутат.

У зв’язку з цим, медики пропонують депутатам ухвалити проект рішення, який би дозволив підтримати таких людей фінансово, лікувати хворих амбулаторно, а їхніх рідних навчали би догляду фахівці.

Таку ініціативу члени профільної комісії підтримали одноголосно.

Сприятиме цій справі й благодійний фонд «СТОПРАК».

«Ми і ви керуємося гаслом, що коли людину не можна вилікувати, то їй треба допомагати жити. Ми давно реалізуємо ідею допомоги важко хворим. Якщо депутати Луцької міської ради ухвалять такий проект рішення, то ми візьмемо на себе частково оплату праці медиків, їхнє навчання. Якщо ж ви знайдете приміщення для хоспісу й займетеся його облаштуванням, то ми й тут будемо підтримувати», - запевнила голова правління благодійного фонду «СТОПРАК» Марія Адамчук.

Аби реалізувати програму підтримки важкохворих, зі слів начальника управління охорони здоров’я Луцької міської ради Федора Кошеля, до цієї справи залучатимуть не тільки громадські організації, а й обласну владу, спонсорів, аби знайти необхідний фінансовий ресурс.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
аяяй Показати IP 24 Лютого 2015 11:10
головне щоб Кошеля подалі тримали а то й тут вкраде
вАНЯ Показати IP 24 Лютого 2015 13:18
Будуть всі точно в аптеках Ващенюка Сидора і Кошеля і їм подібних ворюг-медиків.Ось там хай і купляють. Їм, головне бабло, а люди- це ми навоз для них. Їм наші болі не потрібні.Який жакх

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus