USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку за допомогою смартфона «оживає» мурал. Відео

3 Листопада 2020 21:17
Показали відео, як можна за допомогою мобільного додатка «оживити» мурал на колишньому фасаді луцького кінотеатру «Зміна».

Відео на своїй сторінці у фейсбуці опублікував начальник відділу охорони культурної спадщини Луцької міської ради Олександр Котис.

«Фігури з мозаїк ожили. Цікаве поєднання модернізму і сучасних технологій доповненої реальності», – написав краєзнавець Котис.

Він зазначає, «оживити» мурал можна завдяки додатку AR murals.

Цей мурал став заключним в рамках стріт-арт фестивалю «Lutsk Wallking» – проєкту, що його реалізовує Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» за підтримки Українського культурного фонду.

Читати ще: У Луцьку з’явиться чотири унікальні мурали

Як повідомлялося, над арт-об’єктом «Доповнена реальність» працював луцький художник Андрій Присяжнюк, знаний як And.


Нагадаємо, «Стріт-арт фестиваль «Lutsk WallKing» відбувся онлайн 22-23 серпня. Захід покликаний популяризувати стріт-арт як мистецтво.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Луцьк Показати IP 4 Листопада 2020 12:55
Дуже актуально під час пандемії !!! Безкоштовно є чим розважитись на вулиці, а то може дах поїхати від політики і вірусів. Приємно, що живемо в такому місті, де втілюються в життя такі проєкти!!! Де інші фонди, які вони проєкти реалізовують, хочеться по-більше цікавинок у нашому місті!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus