USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.96

У Луцьку запланували ремонт вулиць Старого міста

26 Січня 2016 18:36
До переліку доріг, які мають ремонтуватися в Луцьку, планують внести декілька вулиць в Старому місті, а самі роботи пропонують розпочати щойно дозволять погодні умови. Все це має відбуватися «під соусом» облаштування парковок в історичній частині міста.

Про це стало відомо під час засідання круглого столу з питань організації дорожнього руху в Старому місті сьогодні, 26 січня.

Нагадаємо, в’їзд на територію історико-культурного заповідника з весни має бути платним. Щоправда, не цілодобово і не для всіх.

Плату вже збиратимуть з весни, а з 1 червня запрацюють боларди. Щоправда, зі слів заступника Луцького міського голови Сергія Григоренка, боларди запрацюють після того, як будуть відремонтовані декілька вулиць: Плитниця, Замкова, частина Кафедральної і, ймовірно, Драгоманова.

Зі слів посадовця, ці вулиці найближчим часом будуть внесені в перелік доріг, які ремонтуються у 2016 році. Крім того, департамент ЖКГ вже отримав вказівку, розпочати підготовку до ремонту цих вулиць, щойно дозволять погодні умови – у квітні-травні, аби їх відремонтувати першочергово.

До слова, ці вулиці – частина території історико-культурного заповідника «Старий Луцьк», розташовані в самому «серці» заповідника, відтак, на проведення згаданих робіт доведеться отримувати погодження органів охорони культурної спадщини, заповідника, археологів.

Як зазначив у коментарі кореспонденту Інформаційного агентства Волинські Новини директор заповідника «Старий Луцьк» Петро Рудецький, комунальникам доведеться погоджувати майбутні роботи з органами охорони культурної спадщини.

Так, на кількох відрізках вулиць збережена стара бруківка, яку бажано перекласти. На частині вулиць, де стара кладка відсутня і великі ями, має бути також якісна бруківка, яку можна буде в разі потреби підняти для ремонту комунікацій.

Поки що питання ремонту згаданих вулиць з Петром Рудецьким не обговорювали. Але, каже він, питання пропонуватимуть вирішувати, як це зробили з вулицями Крилова та Лютеранській.

«Погоджуємо ми і орган охорони культурної спадщини, бо під бруківкою може бути старе мощення, навіть дерев’яне. Старе місто приховує чимало таємниць, може ще якась нова сторінка нам відкриється», - припускає директор заповідника.

Нагадаємо, під час підготовки до ремонту вулиці Крилова, ремонтники відкопали старе мощення, яке завдяки зусиллям краєзнавців вдалося зберегти і відновити. Згодом розпочалася реконструкція вулиці Лютеранської, за яку свого часу не наважувалися братися дорожники, адже одна з умов ремонту – збереження старого мощення.

А ось місцеві краєзнавці були вкрай обурені роботами на Лютеранській, оскільки, з їх слів, процедура погодження мала бути іншою: дозвіл на роботи в заповіднику мало б надати Міністерство культури, а нагляд має проводити археолог з відповідними кваліфікаційними вимогами. Адже під шаром старої бруківки міг бути цілий історичний пласт.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus