USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку запрацювала резиденція Святого Миколая. Фото

19 Грудня 2021 15:40
У Луцьку протягом двох днів працюватиме казкова резиденція Святого Миколая і його помічників, у якій за віршик або пісеньку малеча матиме змогу отримати солодкі подарунки.

Захід під патронатом Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» проводять у атмосферній кав’ярні на воді «Луцька Венеція» на двох локаціях – у Центральному парку культури і відпочинку імені Лесі Українки та у парку імені 900-річчя Луцька.

Багатьом із нас ще із дитинства знайоме трепетне очікування Дня Святого Миколая. У чарівну ніч з 18 на 19 грудня українська малеча засинаючи, з нетерпінням чекає ранку, щоб з першими променями сонця зазирнути під подушку і знайти там солодкий подарунок. У Луцьку це диво стало реальністю.

Читати ще: Помічники Святого Миколая дарують радість дітям луцької громади. Фото

Зі слів голови правління Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Катерини Шкльоди, цього року до неї звернувся власник «Луцької Венеції» Леонід Баглай. У нього виникла ідея спільно з Фондом створити резиденцію Святого Миколая на двох чудових локаціях.
«Звісно, ми долучилися до цієї прекрасної акції. Тому що дарувати дітям радість у такий чарівний святковий день надзвичайно приємно. Дуже гарно, що в Україні традиція дарувати подарунки змістилася з Нового року до Дня Святого Миколая. А для нашого міста це взагалі знаково, бо Святий Миколай – покровитель Луцька. Колись у дитинстві був дуже трепетний момент: підійти до Діда Мороза, розказати йому віршика і за це отримати подарунок. Але наше покоління мало таку можливість в основному в дитячих садочках чи у початкових класах у школах. І коли дивилися американські фільми про Різдво, то із заздрістю думали, мовляв, чого у нас немає Санти в громадських місцях, якому можна було б сісти на коліна і розповісти про свої побажання, найпотаємніші мрії і за це отримати від нього символічний подарунок. У цей день я бажаю всім волинянам міцного здоров’я. Нехай Миколай оберігає вас і дарує затишок, спокій та родинне тепло», – зазначила Катерина.
Зі слів самого Миколая, за пів години з початку роботи резиденції заспівати пісеньки та розказати вірші за подарунок встигли близько 20 дітей.

Читати ще: Чому Святий Миколай є захисником Луцька

Поки розмовляли з «патроном Луцька», відомий зимовий віршик «Падав сніг на поріг» розказав Богданчик Сірчук.
Христинка Літовченко заспівала пісню «Ой хто-хто Миколая любить», а двійнята Емілія та Ростислав Гаврилюки заспівали «Ходить по землі Святий Миколай», щоправда, за двох довелось відстрілюватися сестричці, бо хлопчик знітився і соромився співати.
«Така резиденція – це настільки кльово, бо дає неперевершені емоції. Діти щасливі, бо весь рік готуються до чарівної зустрічі», – каже лучанин Віктор Літовченко, який вирішив поринути в дитинство і насолодитися святковим настроєм разом із своїми чадами.
До слова, відвідати казкову резиденцію можна не лише 19, а й 20 грудня. Вона працюватиме з 12 до 20:00 години.

Вікторія СЕМЕНЮК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
лінивець Показати IP 19 Грудня 2021 16:17
Чому за віршик або пісеньку тільки солодкі подарунки? Треба дітям іграшки дарувати що б на довго запам,ятали свято. Цукерки з,їдять і забудуть а ляльки,паровози,кубики,конструктор будуть служити довго.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus