USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.10
  • PLN 9.76 9.92

У Луцьку затвердили новий генплан. На черзі – комплексний план просторового розвитку

23 Лютого 2022 11:43
Депутати Луцької міської ради затвердили проєкт внесення змін до генерального плану міста Луцька. Цей документ не оновлювався з 2009 року.

Про це йшлося під час пленарного засідання 26-ї сесії Луцької міської ради, на якому розглядали питання про затвердження містобудівної документації «Луцьк. Внесення змін до генерального плану».

Заступник директора департаменту містобудування, земельних ресурсів та реклами, керівник управління містобудування та архітектури Андрій Маруняк інформував, що протягом багатьох років місто Луцьк не розширювалося й розвивалося в наявних межах.

Він нагадав, що торік Луцька міська рада вирішила розпочати роботу над розробкою комплексного плану просторового розвитку територій, що включатиме також приєднані громади. У ході роботи над цим документом межі Луцька можуть розширити.

Також він наголосив, що кількість зелених насаджень у Луцьку в межах норми, нині ведуться роботи з облаштування парків і скверів, аби зробити їх доглянутими та зручними для людей.

Луцький міський голова Ігор Поліщук звернув увагу, що, звісно, все врахувати в генеральному плані не можна. Тому, наприклад, торік міськрада прийняла рішення про необхідність розробки детальних планів територій усього багатоквартирного будівництва, що перевищує 1000 квадратних метрів.

«Ми маємо грамотно підходити до будівництва в місті, адже, на жаль, досить часто спорудження багатоквартирних будинків несе проблеми для міста, наприклад, навантаження транспорту, відсутність місць у школах і садках тощо. Тому ми вирішили вивчати кожен випадок окремо», – сказав мер.

Відзначимо, що проєкт змін до генерального плану Луцька розробляли з 2015 року. Він пройшов громадське обговорення.

До 2025 року в міськраді планують роботу над розробленням комплексного плану просторового розвитку територій, який включатиме приєднані села.

Нагадаємо, попередньо генеральний план міста Луцька було затверджено ще у 2009 році. Він уже застарів і суперечить документу щодо зонування території.

Ольга ШЕРШЕНЬ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Це Показати IP 23 Лютого 2022 12:23
до 2025 року люди не зможуть зробити проекти землеустрою щодо відведення земельної ділянки з цільовим призначенням обслуговування жилого будинку і господарських будівель, по приєднаних територіях.
Лучани Показати IP 23 Лютого 2022 13:39
Після легалізації такого генплану - міська рада взяла на себе всю відповідальність за узаконенні в ньому порушення !
Фінагент Показати IP 23 Лютого 2022 16:08
А де він?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus