USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

У Луцьку готуються затвердити новий генеральний план

22 Лютого 2022 17:21
До генерального плану Луцька врешті готуються внести зміни. Проєкт розробляли з 2015 року. Надалі громада працюватиме над розробкою комплексного плану просторового розвитку територій.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергоощадності.

Члени комісії розглянули проєкт рішення Про затвердження містобудівної документації проєкту «Луцьк. Внесення змін до генерального плану».

Як розповів депутат, заступник директора департаменту містобудування, земельних ресурсів та реклами Андрій Маруняк, ще у 2015 році розпочали вносити зміни в генеральний план міста, у зв’язку з багатьма чинниками цей процес тривав досить довго. Велика затримка пов’язана була, зокрема, з історико-архітектурним опорним планом.

«Дискусія навколо території заповідника тривала близько двох років. На сьогодні ми щодо території історико-культурного заповідника визначилися, тобто затверджено історико-архітектурний опорний план. Він пройшов процедуру. В нас є два історичних ареали. Перший займає максимальну територію у Старому місті (від моста на Гнідаві до моста на Ковельській, по Глушець, по Стиру). Також у нас є перелік пам’яток, охоронні зони, а все між ними – це також цінні території, забудова на яких ведеться в певних рамках. Але це не є територією заповідника», – сказав він.

Андрій Маруняк зазначив, що також було розроблено проєкт організації території історико-культурного заповідника, що передбачено законодавством.

«Ми вже не раз обговорювали генеральний план. Тривало громадське обговорення. Його було винесено на ознайомлення. Відбувалися дискусії. Багато хто переживав за свою приватну забудову. Генеральний план передбачає комплексні рішення щодо розвитку міста. Десь він передбачає закриття виробництв, розвиток громадської забудови чи житла, знесення приватної забудови та багатоквартирне будівництво. Тому що все ж таки місто – це багатоквартирне будівництво, громадська забудова. Виробничі потужності мають бути на окраїнах, приватна забудова – також на окраїнах, а не в центральній частині міста. Так історично та економічно місто розвивалося», – зауважив він.

Додав, що колись, наприклад, на Київському майдані, проспекті Волі також містилися приватні хати.

«Ми нарешті доробили цей стратегічний документ. Паралельно починаємо роботу, ще важчу і складнішу, – це розроблення комплексного плану просторового розвитку територій. Цей документ має бути розроблено до 2025 року на всю територію громади. Ми маємо перерахувати всі села, майбутні об’їзні, кладовища, звалища – все. Це дуже великий об'єм роботи», – анонсував Андрій Маруняк.

Проєкт рішення розглянуть на черговому засіданні сесії міськради.

Нагадаємо, попередньо генеральний план міста Луцька було затверджено ще у 2009 році. Він уже застарів і суперечить документу щодо зонування території.

Ольга ШЕРШЕНЬ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
дідо Показати IP 22 Лютого 2022 18:04
Нехай Варшавка,Караван,Пасаж,Формула збільшать паркомісць або забираються на окраїни.... Пасаж зробив з міської дороги та зупинки стоянку для своїх клієнтів.... Неможливо проїхати по К.Карого та Кравчука...
дідо Показати IP 22 Лютого 2022 18:28
міськрада повинна платити луцькій поліції....
Петро до дідо Показати IP 23 Лютого 2022 07:16
Міська рада фінансує навіт. Місцеве МВС? Це щось нове, чи старий маразм

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus