USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.70 9.85

У Луцьку жінки закінчили безплатні б’юті-курси від кар’єрного хабу

18 Грудня 2023 18:14
Завдяки кар’єрному хабу «ВОНА хаб. Луцьк» 13 жінок закінчили курси з основ перукарської майстерності та манікюру. Заняття проводили фахівці Луцького центру професійно-технічної освіти.

Сертифікати про закінчення навчання та приємні подарунки випускницям вручили 18 грудня у приміщенні «ВОНА хабу. Луцьк».

«Здається, зовсім нещодавно ми тільки налагоджували співпрацю, думали, як організувати професійні курси, а сьогодні вітаємо наших чергових випускниць і вручаємо їм сертифікати. Це сертифікати якості, сертифікати професійності, сертифікати, які підтверджують те, що жінки недаремно провели цей час. Ми й надалі підтримуватимемо жінок, які мають бажання навчатися таким професіям, як перукарка чи майстриня манікюру», – зазначила очільниця управління соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Луцької міської ради Ліна Галан.
Вона пригадала, що в рамках співпраці з «ВОНА хабом. Луцьк» багато жінок уже пройшли не тільки курси для працівниць сфери краси, а й кондитерські курси, курси флористики та дизайну, курси масажу і навіть курси для спеціалісток зі встановлення та обслуговування кондиціонерів чи курси для електрикинь.

Такі курси «ВОНА хаб. Луцьк» організовує на запит переселенок, жінок, які виховують дітей з інвалідністю, безробітних та жінок, які постраждали від насильства.
Читати ще: «Луцьк – місто чуйних людей». Інтерв’ю з Ліною Галан

Директорка Луцького центру професійно-технічної освіти Ольга Завацька наголосила, що у краси – немає меж.

«Ті сертифікати, які ви отримали, – це маленький початок. Хочу побажати вам удосконалення, розвитку та подальших успіхів», – звернулася Ольга Завацька до випускниць.
Вона додала, що сертифікати про закінчення курсів Луцького центру професійно-технічної освіти визнають навіть за кордоном, зокрема в Польщі та Італії. Також навчальний заклад має слухачів із-за кордону, які здобувають нові навички онлайн.
Як розповіли випускниці, курси охоплювали 32 години навчань. Здобуті навички жінки відпрацьовували на моделях.

Для багатьох закінчений курс – це не тільки новий досвід, а й можливість започаткувати власну справу.

Загалом сертифікати Луцького центру професійно-технічної освіти про успішне закінчення навчального курсу з основ перукарського мистецтва отримали вісім жінок, а про успішне закінчення навчального курсу з основ манікюру – п’ять жінок.
Можливість безплатно пройти професійні курси жінки отримали завдяки проєкту «ВОНА хаб». Цю платформу реалізовує Фонд народонаселення ООН в Україні (UNFPA Ukraine) за фінансової підтримки USAID's Bureau for Humanitarian Assistance.

Нагадаємо, що відкриття кар’єрного хабу «ВОНА хаб» у Луцьку відбулося 23 грудня 2022 року.

Ольга ШЕРШЕНЬ

Фото Олександра ДУРМАНЕНКА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus