USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку - знову нестерпний сморід

10 Квітня 2017 09:00
Учора, 9 квітня, Луцьк «обволокло» жахливим смородом, який було відчутно, зокрема, на вулицях Львівській, Ковельській, у мікрорайоні Вересневе. Неприємний запах відчувався також в районі Київського майдану й інших мікрорайонах. Люди закривали вікна та намагалися врятуватися від напасті, використовуючи ароматизовані свічки та інші засоби.

Лучанин Дмитро Кузнєцов написав у Фейсбуці про це:

«Знову на Львівській «запахло" тухлячком...», – написав він.

У коментарях лучани додали, що така сама ситуація і в центрі міста, й на Київському майдані, а в Гіркій Полонці «взагалі нічим дихати».



Нагадаємо, ймовірною причиною смороду, який останнім часом відчувається на вулицях мікрорайонів Вересневе та ЛПЗ, назвали діяльністю цеху з виробництва спиртогорілчаних виробів. Під час 22-ї позачергової сесії Луцької міської ради 6 квітня депутат фракції УКРОП Борис Смаль заявив, що неприємний запах став з'являтися у місті після того, як у Луцьку почав роботу спиртовий цех. З цього приводу обранець громади звертався до декількох контролюючих органів, проте там зазначили, що дане питання не в їх компетенції.

Виконувач обов’язків міського голови Ігор Поліщук дав протокольне доручення відділу екології міськради дослідити цю проблему та вирішити її. А також підготувати звернення до Департаменту захисту економіки Національної поліції України у Волинській області з проханням перевірити установу.

Депутати кажуть, що страждає не лише Вересневе. Євгеній Ткачук зауважив, що і в районі ЛПЗ, де тече річка Жидувка, теж з’явився сморід.

А Тарас Шляхтич запевняє, що неприємний запах відчувають і в районі вулиці Соборності та в 55 мікрорайоні тощо.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
Кастрюлька Показати IP 10 Квітня 2017 09:13
Солодкий запах свободи...
лучанин до Кастрюлька Показати IP 10 Квітня 2017 17:51
на ВН нестерпно смердить "кастрюлькою" - ольгінським тролем, працюючим за суповий набір
Луцьк Показати IP 10 Квітня 2017 09:41
Це несе з сторони відстійників, які находяться між Луцьком і Гіркою Полонкою. Не один раз там проїзджаю - сморід просто....
луцький Показати IP 10 Квітня 2017 11:03
Ну побачимо як нова влада з цим упорається... :)
Наташа Показати IP 10 Квітня 2017 11:10
А в селі Забороль, ось вже 5 років існує птахофабрика на одній із вулиць.Там базарники утримують курей, качок, курчат для продажу в 2-х поверховому будинку і в хліві, тисячами. Уявляєте, який сморід. Звертались мешканці в райраду, приходили з перевіркою. Але в ході "перевірки" вияснилося, що там господарі утримують 40 курей, 40 качок і т.д. для власних потреб. Возять на базар 2-ма бусами і пікапом.
Анонім Показати IP 10 Квітня 2017 11:28
и кто это сделал ? ....
Володя до Анонім Показати IP 10 Квітня 2017 17:38
А в селі Забороль, ось вже 5 років існує птахофабрика на одній із вулиць.Там базарники утримують курей, качок, курчат для продажу в 2-х поверховому будинку і в хліві, тисячами. Уявляєте, який сморід. Звертались мешканці в райраду, приходили з перевіркою. Але в ході "перевірки" вияснилося, що там господарі утримують 40 курей, 40 качок і т.д. для власних потреб. Возять на базар 2-ма бусами і пікапом. и кто это сделал ? .... Відповідь: Никитюки В. і Никитюки А.
Клава Показати IP 10 Квітня 2017 14:01
Шановні " ВОЛИНСЬКИ НОВИНИ " - тільки ви можете побороти це вонідло, підимайте усі засоби. Воніща стоїть і у центрі і у привокзальному районі. Учора проходили через меморіал - вонь така не битової каналізації, а трупний запах. Це знов йде злив відходів продукції мясопереробки , завезений з Луцького та їнших районів, де виробництво курятини та ковбас і т.п. Треба виловлювати ці цистерни з лайном . Підключати треба мєрію, поліцію, муніципали кормляться з нашої кішені, якого х....ра вони не ловлять ціх зливщиків лайна у міськи мережі ???
Василь Показати IP 10 Квітня 2017 14:24
Смердить скрізь. Дитина моя ходить у садочок на Львівській, то там сморід такий стоїть, що жах. І діти на прогулянці змушені цим дихати. Їдемо додому в Гірку Полонку, то там взагалі не можливо. Сморід такий, що вийти на вулицю не можна без того, щоб тебе не стошнило. Особливо він посилюється ввечері та вночі. Не треба казати, що це спиртзавод чи цукровий. Вони і раніше працювали, але такого ще не було. Смердить гниллю та трупами. Чи це не Ковельський ветсанзавод туди рештки звозить? І коли вже нарешті з цим розберуться?
Анонім Показати IP 10 Квітня 2017 17:37
це викидають тишком-нишком рештки ковбасятники і курятники, бо ветсанзавод закритий
Тетяна Показати IP 10 Квітня 2017 22:45
Доброго вечора дорогі лучани я вам скажу що не тільки у вас смерділо у нас теж з третьої ночі страшний сморід був здохлятіною це в Володимир Волинську
ура Показати IP 10 Квітня 2017 23:08
Довго нам ще прийдеться константувати наявність всіляких запахів, поки зрозумієм, що той сморід в першу чергу іде з ВЛАДНИХ кабінетів
Mariana Показати IP 11 Квітня 2017 00:35
Караул! Люди - вонь виідає очі в районі ЛПЗ! Як можна говорити про якісь рейтинги Луцька коли така екологічна проблема - колись у Львові так смерділо але Садовий 2 роки назад якось підремонтував очисні. Підриємства ніде не дінуться - робіть очисні системи панове депутати і інші можновладці! ТЕРМІНОВО
Катя Показати IP 11 Травня 2017 21:29
Так, шановні депутати та відповідальні за це люди з міської ради, займіться цим питанням! Бо ж і ви і ваші діти дихатимуть цим "чистим та свіжим " повітрям

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus