USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.87

У Луцьку зросли тарифи на гарячу воду і тепло, але не для всіх

16 Лютого 2024 17:13
Виконавчий комітет Луцької міської ради затвердив кориговані тарифи на теплову енергію та послуги, які надає в громаді комунальне підприємство «Луцьктепло». Відповідне рішення було прийнято 14 лютого на засіданні виконкому.

Як вказано в пояснювальній записці до рішення, коригуванню підлягають тарифи на теплову енергію та послугу з постачання гарячої води. Це повʼязано зі зростанням цін на постачання електроенергії та на послугу з розподілу електроенергії, також збільшився прожитковий мінімум для працездатних осіб.

«Відбувся ріст витрат на електроенергію для виробництва, транспортування та постачання теплової енергії на 27,2 млн грн або 25,7% порівняно з чинними тарифами на теплову енергію. Із 1 січня 2024 року підприємство «Луцьктепло» перерахувало місячні тарифні ставки та посадові оклади працівників унаслідок збільшення прожиткового мінімуму для працездатних осіб з 2684 грн до 3028 грн. Збільшення витрат на оплату праці складе 12,8%. Відповідно зростуть витрати на єдиний соціальний внесок на 3,7 млн грн або 11,4%», – зазначено в документі.

Отож, після коригування статей витрат передбачено наступні зміни тарифів:

- на теплову енергію та послугу з постачання теплової енергії – в середньому на 2,03-4,51%;

- на послугу з постачання гарячої води – в середньому 2,5-4,6%.

Нові тарифи встановлюються на період із 1 березня до 30 вересня 2024 року. Вони застосовуються до нарахування плати за послуги для усіх категорій споживачів, окрім населення.

Детально з показниками для кожної категорії споживачів можна ознайомитися за посиланням.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus