USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Завершується ремонт трьох дитсадків Луцька

3 Жовтня 2017 15:46
Заміна вікон, встановлення огорожі, ремонт дахів та систем теплопостачання: ремонтні роботи у трьох дитячих садках міста оглянули представники міської влади.

Ремонтні роботи у луцьких ДНЗ 3 21, 22 та 23 3 жовтня оглянули представники міської влади.

Завідувач ДНЗ №21, що на вулиці Марка Вовчка, Олена Борисова розповіла, що про паркан мріяли протягом 30 років, і нарешті ця мрія здійснилася. Паркан просили встановити заради безпеки дітей, адже досі садок лишався єдиним у місті з прохідною територією. Зараз територію закладу огородять, лишивши невеликий прохід

Наразі встановлюють 56 секцій нового металевого паркану завдовжки майже 150 метрів. З міського бюджету на роботи виділили 300 тисяч гривень.

Зараз у закладі працюють 12 груп, 6 з яких – для дітей з особливими потребами (4 – для дітей з порушеннями зору, одна – для дітей з порушеннями опорно-рухового апарату та одна – для дітей з затримкою психічного розвитку). ДНЗ своєрідний тим, що дітей з різними діагнозами не відмежовують від решти дітей. Працюють за оздоровчо-реабілітаційним напрямком і у заклад приїздять діти з усіх мікрорайонів міста.


Зі слів завідувача ДНЗ, заклад потребує також заміни асфальтового покриття, бажано на бруківку, адже дітям з порушеннями зору та з ДЦП пересуватися зіпсованим асфальтним покриттям складно.


Завідувач ДНЗ №22, що у мікрорайоні ЛПЗ, Ірина Сарнавська повідомила, що цьогоріч закладу виділили 80 тисяч гривень з міського бюджету на заміну вікон. Замінили 17 вікон у кабінетах, пральні, харчоблоці, спортивному залі, коридорах. Ще 70 тисяч виділили на заміну труб – окрім труб встановили три нові радіатори. Наразі у дитсадку потребують заміни ще 9 вікон. В аварійному стані перебуває дах закладу, який протікає. Потріскалися парапетні плити поблизу вентиляційних витяжок, тому їх обіцяють замінити – на ці цілі виділили 80 тисяч гривень з міського бюджету. Завідувач ДНЗ зауважує, що міська влада завжди реагує на проблеми закладу.



Радник Луцького міського голови Ігор Поліщук зауважив, що у цьому ДНЗ потрібно закрити питання заміни вікон. Ці роботи планують здійснити наступного року, адже нові вікна – це енергозбереження та естетичний вигляд будівлі. Окрім цього, в багатьох садочках заміни потребує асфальтне покриття, що зруйнувалося протягом десятиліть. Поступово покриття замінюватимуть у різних ДНЗ, починаючи з тих, де ситуація найбільш критична. Цьогоріч багато коштів виділили на проведення поточних та капітальних ремонтів у закладах освіти. Усі роботи, які необхідно було виконати до початку навчального процесу, завершили вчасно. Роботи, які можна виконувати без перешкоджання навчанню, тривають зараз. Під час об’їздів та спілкування з керівниками навчальних закладів з’ясовують, що є нагальні проблеми, які потрібно вирішувати негайно. Міська влада реагує на ці проблеми, додатково виділяючи кошти на вирішення питань.


Начальник управління освіти міськради Зіновія Лещенко розповіла, що 500 тисяч гривень виділили на капітальний ремонт та реконструкцію даху у ДНЗ №23, що розташований поряд з ДНЗ №22. Завершуються роботи на низці інших об’єктів, які потребували виділення великих коштів. Вирішення питань на таких об’єктах бере на себе міська влада і усуває проблеми зусиллями міського бюджету, аби діти навчалися у теплих та комфортних умовах. Насамперед ремонтують системи теплопостачання, електропостачання, покрівлі, надвірні конструкції та дорожнє покриття.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
r Показати IP 3 Жовтня 2017 15:51
скільки коштує пальто поліщука?
мама Показати IP 3 Жовтня 2017 21:17
Минулого року подали, підписали і розглянули петицію, щодо заміни огорожі в днз 33. А поставити обіцяли до кінця цього року. Як видно з новин є *улюблені* садочки їм і ставлять, а мої діти хай так майже на дорозі граються, а вихователі сивіють. Наша калітка над самою проїжджою частиною .
анон до мама Показати IP 3 Жовтня 2017 22:22
ДНЗ 21 огорожу вже давно просять, а не минулого року створили якусь там петицію. Їм цю огорожу обіцяли добрих 20 років, все кормили:наступного року зробимо, в бюджеті нема грошей.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus