USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.63 39.90
  • PLN 9.70 9.86

У міськраді розповіли, чи поверне Луцьк котельню, за яку судилися за каденції Богдана Шиби

12 Березня 2021 10:07
На початку 2000-х років котельня на вулиці Карбишева, що забезпечує тепловою енергією жителів 33 та 40 мікрорайонів Луцька, була відчужена з комунальної власності міста. Чи має Луцьк змогу повернути її назад?

Про це йшлося 12 березня під час позачергової сесії Луцької міської ради.

Як повідомив директор ДКП «Луцьктепло» Іван Скорупський, у рамках затвердження програми підтримки підприємства на 2021 рік передбачається виділення коштів на сплату оренди котельні на вулиці Карбишева ТзОВ «Теплоенергоцентр», із яким у підприємства укладений договір оренди.

Чому Луцька міська рада сплачує чималі кошти за оренду котельні на вулиці Карбишева, розповів Луцький міський голова Ігор Поліщук.

«Сталося це тому, що, на превеликий жаль, на початку 2000-х років котельня на вулиці Карбишева була відчужена із комунальної власності міста. Ще за каденції Богдана Шиби вживалися заходи щодо оскарження рішення про продаж котельні в судах всіх інстанцій. Але суди Луцька міська рада програла. Сьогодні ми можемо поставити питання про придбання цієї котельні назад, але повинні розуміти, що ця сума буде непідйомною для бюджету міста. Тому за відсутності альтернативи подачі опалення у ті мікрорайони, які обслуговує ця котельня, ми змушені й надалі брати її в оренду», - зауважив міський голова.

Раніше ми повідомляли: аби зменшити залежність від котельні на вулиці Карбишева, протягом двох років «Луцьктепло» планує встановити у будинках понад 250 ІТП.

Згадана котельня забезпечує теплової енергією 33 та 40 мікрорайони, а це майже 40% споживачів, які користується послугами «Луцьктепла». На сьогодні альтернативи вироблення теплової енергії для забезпечення такої кількості житлових будинків немає.

Вікторія СЕМЕНЮК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
Ігор Показати IP 12 Березня 2021 10:16
за Шиби оскаржували, то значить продали раніше
Лучанин Показати IP 12 Березня 2021 10:22
"На початку 2000-их років котельня на вулиці Карбишева, що забезпечує тепловою енергією жителів 33 та 40 мікрорайонів Луцька, була відчужена з комунальної власності міста". Цікаво хто причетний до цього? Це ж, мабуть, на сесій міськради такі речі вирішуються? Було б добре побачити список учасників цього відчуження...
Василь Показати IP 12 Березня 2021 10:52
"Щоб зменшити залежність від котельні Карбишева 2,Луцьктепло планує встановити 250 ІТП" .І звідки Луцьктепло візьме теплоносій?? Проблема Завокзального району досить серйозна і полягає в розміщенні котельні Карбишева 2 на висоті прибл. 20м вище нульового рівня будинків.В обратці зразу добавляться прибл. 2атм і перепад тиску в середині тепломережі прибл. 0,2атм проти 1,5 проектної на будинки.В кінці мережі -прибл.0,1атм.Залежні ІТП з двоходовим клапаном ще більше задавлюють перепад тиску і будинки без ІТП глохнуть.При 250 ІТП система взалі перевернеться після середини.Потрібно або насосона станція на обратку,або 2-3 квартальні котельні всередині району.Інакше діло труба!!!!!
оля Показати IP 12 Березня 2021 10:54
Чи на сьогодні ще можна знайти кінці цієї оборудки? Риторичне питання. А розповідають так, ніби цукерочку в магазині продали. А по суті, це стратегічний об"єкт.
Іван Показати IP 12 Березня 2021 11:26
Націоналізувати, як "Мотор Січ".
Василь Показати IP 12 Березня 2021 11:38
Знайти кінці цієї оборудки досить просто-потрібно тільки добратись до рішень Луцької міської ради.Це якщо Вам нададуть таку можливість,в чому я дуже сумніваюсь.
Клава до Василь Показати IP 12 Березня 2021 12:00
під сходами міськради неіснуюча труба знищила багато "цікавих" документів..
олександр Показати IP 12 Березня 2021 11:52
в міста нема коштів щоб її купити, зате влада міста як вдало її продала і як вдало роздерибанила кошти.Але винних чомусь не шукають бо вони і зараз є владою міста і області
Василь Показати IP 12 Березня 2021 14:02
Прокуратура,суд ,поліція дуже вдало працюють .як хтось вкраде курку чи там коробку рафаелло.Зразу в тюрму!!!А таку дрібницю,як крадіжка котельні чи там гектар лісу-зовсім не видно.А ще тарифи.які фактично встановлює власник котельні і доять потихеньку лучан.Ще і єврокредити потрібно повертати-знову за кошти лучан.І маємо тариф за лютий більше 55гр/м.кв!!!
Нестор Показати IP 12 Березня 2021 16:10
Назвіть речі своїми іменами: - прізвища і рішення міської ради, хто провернув цю оборудку . Якщо не хочете назвати , тоді нащо ця пуста балаканина?
Василь до Нестор Показати IP 12 Березня 2021 19:50
"Уся правда про скандальну котельню на Карбишева 2".В інтернеті все є,нажми на кнопку і насолоджуйся!!!!А то штани,штани!!!! Як виявилося-це не штани,а міська влада обгадилася.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus