USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

На «чорному ринку» у Луцьку без проблем можна купити автомат, – депутат

31 Серпня 2016 14:05
Лучани не поспішають добровільно здавати вогнепальну зброю. Зокрема, зі слів депутат Луцької міськради Миколи Собуцького, на «чорному ринку» у Луцьку без проблем можна придбати той же пістолет ПМ за 4 тисячі гривень, а так званий «калаш» - за 8 тисяч.

Про те, яким чином луцька поліція бореться із виявленням незаконного зберігання вогнепальної зброї, під час засідання 12-ої сесії Луцької міської ради розповів начальник Луцького відділу поліції Головного управління Національної поліції у Волинській області Олег Кічук.

Так, питання незаконного обігу та торгівлі вогнепальної зброї у Луцьку порушив депутат Луцької міської ради Микола Собуцький.

З його слів, за станом на сьогодні не складно «обзавестися» нелегальною вогнепальною зброєю. Зокрема, як повідомив обранець громади, на «чорному ринку» новенький ПМ можна придбати за 4 тисячі гривень, а автомат Калашникова – за 8 тисяч.

Він поцікавився у начальника луцького міськвідділу, скільки фактів виявлення наявності у громадян незаконної вогнепальної зброї виявили правоохоронці цього року у Луцьку.

На це Олег Кічук відповів, мовляв, у липні 2016 року мав місце місячник добровільної здачі зброї. Однак, такий захід не приніс очікуваних результатів, адже серед 90% зброї, яку добровільно здали лучани – мисливська зброя або пристрої травматичної дії.

З його слів, у Луцьку вдалось виявити всього два факти незаконного зберігання «вогнепалу»:

«Щодо одного оголошено підозру, щодо іншого - чекаємо висновки експертів. Щоб розкривати злочини такого характеру, потрібно провести певну роботу у правоохоронних органах. Як це зробити за умови того, що протягом семи місяців у нас не було навіть нормативної бази?», - зазначив начальник міськвідділу.

Разом із тим, він зауважив, що для того, аби здати зброю, не треба чекати відповідного «місячника».

«В жодному разі людина, яка добровільно здала зброю, кримінальної відповідальності за це не нестиме», - підсумував Кічук.

Натомість, він наголосив, що складна ситуація із зростанням рівня злочинності є на територію усієї України й велику роль у розвитку такої негативної тенденції відіграє війна, нестабільна економіка та недосконалість так званої реформи Авакова.

Нагадаємо, раніше Інформаційне агенство Волинські Новини розповідало про те, що реформа міліції, зміни до КПК, куца матеріальна база – це ті проблеми, на які нарікають в Луцькому міськвідділі. Констатуючи ріст злочинності в обласному центрі, правоохоронці мимоволі порівнюють нинішню криміногенну ситуацію з «лихими 90-ми».

Також йшлося про те, що у період з 1 по 31 березня 2016 року волиняни добровільно здали 71 одиниць зброї. Від початку проведення нового добровільного місячника здачі зброї, який тривав з 1 по 31 липня, до територіальних органів поліції мешканці краю добровільно здали 14 одиниць гладкоствольної зброї, 9 газових пістолетів, 12 боєприпасів, до зброї армійських зразків, 2 одиниці травматичної зброї, снаряд та гранату.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
Марія Показати IP 31 Серпня 2016 14:10
А панове депутати ,ще більше братовбивчих війн нехай розведуть то можна буде і танка придбати,боєць приходить з АТО з арсеналом ще й похвалитися може
лучани до Марія Показати IP 31 Серпня 2016 14:53
Тормознутий Путлєр напав на Україну, а ти називаєш рашистів братами?.
Просто до лучани Показати IP 31 Серпня 2016 17:54
Це ти тормознутий! Державу продали, а ти віриш в всяку ахінєю.
нхя не смішно до Марія Показати IP 31 Серпня 2016 15:04
А хто "брати"? - Косорилі?
злий до Марія Показати IP 31 Серпня 2016 15:52
Ніколи кацапи і сепарасти не були моїми братами
Андрей Воронов до злий Показати IP 31 Серпня 2016 17:17
То вали в Габон, там братів більше
злий до Андрей Воронов Показати IP 31 Серпня 2016 18:09
коментар було видалено
а за 5 тисяч Показати IP 31 Серпня 2016 14:18
собуцькій калаша продасть...
? Показати IP 31 Серпня 2016 14:25
...а де той Чорній ринок?
дядько гнат Показати IP 31 Серпня 2016 16:47
продаю калаши 6тисяч-штучка 15 тисяч-кучка беруть всі-хто до тещі хто до начальства
vasai Показати IP 12 Липня 2023 18:36
куплю по одекватній ціні [email protected] бажано рушницю або по запчастинах

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus