USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

У МОН назвали кінцевий термін для вступу в університети випускників з окупованих територій

14 Вересня 2022 14:36
Випускники шкіл з тимчасово окупованих територій та прифронтових зон ще можуть вступити до університетів.

У Міністерстві освіти і науки розповіли, що такі абітурієнти мають можливість вступати до закладів фахової передвищої до 29 вересня, повідомляє УП. Життя.

«МОН інформує, що вступна кампанія для вступників із тимчасово окупованих територій та особливо небезпечних територій України триває. Відповідний лист надіслано керівникам закладів фахової передвищої та вищої освіти 13 вересня 2022 року», – йдеться в повідомленні.

Прийняття заяв та проведення вступних випробувань, які містять співбесіди та творчі конкурси, можуть відбуватися впродовж усієї вступної кампанії аж до кінцевого терміну.

Читати ще: У вихідні та дві зміни: яким буде навчання у волинських вишах

Точний графік кожен заклад освіти визначає самостійно.

У МОН розповіли, що університетам для таких абітурієнтів дали можливість створити небюджетні конкурси, які не потребують попереднього погодження з міністерством.

Окрім цього, у вступників із прифронтових та окупованих територій є можливість потрапити на бюджетне навчання з отриманням стипендії. Але лише за умови наявності незайнятих бюджетних місць із основної вступної кампанії.

Читати ще: Попри війну, кількість вступників зменшилась лише на 10: які професії та виші обирають українці

«Реалізація завершального етапу здійснюється шляхом переведення на вакантні місця державного, регіонального замовлення осіб, які зараховані на навчання за кошти фізичних та/або юридичних осіб. Переведення цієї категорії вступників відбувається не пізніше, ніж о 15:00 30 вересня», – зазначили в МОН.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus