USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

У МОЗ пояснили, кого не мають права відсторонювати від роботи без COVID-щеплення

4 Листопада 2021 18:50
В Україні від 8 листопада представників окремих професій (педагоги та держслужбовці) почнуть відсторонювати від роботи без зарплати через відмову від COVID-вакцинації.

Про це заявив головний державний санітарний лікар Ігор Кузін, повідомляє РБК-Україна.

Форма № 028

«Не можуть бути відсторонені від роботи особи, які мають протипоказання до вакцинації, та які надали відповідний медичний висновок (форма № 028), який виданий закладом охорони здоров’я», – повідомив Кузін.

Разом з тим, він уточнив, що зараз ця форма довідки (№ 028) перебуває на затвердженні центральних органів виконавчої влади і в довідці не буде вказуватися діагноз, тому керівник установи може вимагати таку довідку від працівників.

«Якщо протипоказання тимчасові, то така довідка буде видаватися на певний проміжок часу – від 3 місяців і більше, коли термін дії протипоказів завершиться, – людина зможе отримати щеплення», – розповів санлікар.

Кузін додав, що така форма довідки буде запроваджена вже найближчими днями.

«Ми сподієвамося, завтра або з понеділка буде (форма № 028, – ред.) заюстована і вступить в роботу», – додав він.

Одна доза

За словами Кузіна, особи, які отримали одну дозу вакцини також не підлягають відстороненню від роботи. Оскільки, відстороненню підлягають лише ті, хто ухиляється або відмовляється від вакцинації.

«Працівники, які отримали принаймні одну дозу щеплення не можуть бути відсторонені від роботи, оскільки тут не йдеться про ухилення від вакцинації», – пояснив він.

Ті, хто перехворів

Ті люди, які перехворіли і одужали, мають отримати медичну довідку № 028. Цій категорії громадян довідка видається максимум на три місяці.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Фіма Показати IP 4 Листопада 2021 21:06
Ооо...МОЗ всьому голова.... шо там конституція, верховна зрада,закони...всьо фігня..
Жора Показати IP 4 Листопада 2021 22:30
продовження вакс Психозу..!
Авжеж Показати IP 4 Листопада 2021 23:53
Згідно Дорожньої карти, всіх міжнародних норм та заяв, Законів України вакцинація є добровільною. З цієї причини слова "хто ухиляється або відмовляється від вакцинації" є неумісними. Ухилятися можна лише від обов'язкової вакцинації, а відмовлятися може кожна людина і ніхто не в праві обмежувати таких людей в правах за будь-якими ознаками. Згідно діючого законодавства України кожен керівник який з причини невакцинації не допустить людей до роботи має нести кримінальну відповідальність.
Анонім Показати IP 5 Листопада 2021 11:04
наша влада так "переживає" за своїх людей що готова без копійки лишити.і це її не обходить як людина житиме без грошей .

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus