USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

МЗС рекомендує українцям бути обачними під час Євро-2016 у Франції

8 Червня 2016 20:45
Міністерство закордонних справ України рекомендує громадянам України бути обачними під час Чемпіонату Європи з футболу Євро-2016 у Франції.

Про це повідомляють на сторінці відомства у мережі Фейсбук.

Посольство України у Франції рекомендує громадянам України, які планують здійснити поїздки до Франції, врахувати, що у зв’язку зі скоєнням у листопаді 2015 року терористичних актів у Парижі, на території Франції на час Чемпіонату Європи з футболу ЄВРО 2016 та велоперегонів Тур де Франс продовжили термін дії режиму надзвичайного стану до 26 липня 2016 року.

Режим надзвичайного стану передбачає посилений прикордонний та митний контроль на всіх кордонах Франції, певні обмеження прав і свобод громадян у частині організації масових зібрань та відвідання окремих місць, а також надання дозволу правоохоронним органам на здійснення адміністративних обшуків. Водночас, Шенгенське законодавство продовжує діяти без обмежень на території Франції.

З огляду на це, МЗС рекомендує громадянам України, які планують здійснити поїздку до Франції, мати при собі, разом з дійсним паспортом та документом, що дає право в’їзду до цієї країни (віза, посвідка на проживання тощо), підтвердження мети перебування у Франції.

Зауважимо, в країні дозволяють до ввезення суму готівкою із розрахунку 10 тисяч євро на родину, як осередок суспільства, а не на одну особу. Дозволена сума до ввезення не змінюється незалежно від кількості членів родини.

В період проведення матчів Чемпіонату Європи з футболу Євро-2016 та велоперегонів Тур де Франс громадянам України рекомендують виявляти підвищену пильність та обачність під час відвідання місць масового скупчення людей (футбольних фан-зон тощо), відомих історичних пам’яток, чітко виконувати всі вказівки і рекомендації сил безпеки та місцевої влади, бути готовими до перевірки документів та особистого контролю представниками правоохоронних органів, завжди мати при собі документи, які посвідчують особу, відслідковувати інформацію щодо заходів безпеки в місцях перебування.

Враховуючи високий рівень ймовірності страйків працівників транспортного сектору економіки Посольство України настійливо рекомендує громадянам України заздалегідь опрацьовувати маршрути їх пересування країною.

Нагадаємо, Інформаційне агентство волинські Новини повідомляло, що правоохоронці затримали у Ягодині громадянина Франції, який міг бути причетний до підготовки близько 15 терактів у Франції до Чемпіонату Європу з футболу.

У разі потрапляння у надзвичайну ситуацію громадянам України слід невідкладно звертатися до Посольства України у Франції за номером телефону: +33-143-06-07-37, e-mail: [email protected], або на цілодобову «гарячу лінію» МЗС України: +38-044-238-16-57.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ТИСЯЧІ УКРАЇНСЬКИХ ВБОЛІВАЛЬНИКІВ МОЖУТЬ НЕ ОТРИМАТИ ВІЗУ НА ЄВРО-2016
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Бе Показати IP 8 Червня 2016 23:33
На Євро-2016 у Францію поїдуть тільки нардепи кожен окремим індивідуальним літаком. То ж до громадян дане повідомлення немає ніякого відношення.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus