USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

У Німеччині звинуватили хакерів з Росії в атаці на енергомережі

21 Червня 2018 08:29
Кіберзлочинці намагалися проникнути в інтернет-мережі німецьких енергопостачальників, за даними спецслужби ФРН, за цим стоять російські хакери.

Про це глава Федерального відомства з охорони конституції Ханс-Георг Масен заявив в інтерв'ю газетам медіагрупи Redaktionsnetzwerk Deutschland, пише DW.com.

Масен поклав відповідальність за недавню масштабну кібератаку на німецькі електромережі та енергетичні компанії на Росію.

"Почерк злочинців - насправді лише один з індикаторів, що вказують на те, що атаку могли контролювати з Росії", - зазначив він.

Деталей розслідування Ханс-Георг Масен не привів.

Федеральне відомство з безпеки в сфері інформаційної техніки (BSI) повідомило про масштабний кібернапад під назвою Berserk Bear 13 червня. Зловмисники намагалися проникнути в інтернет-мережі німецьких енергопостачальників. Злочинцям, однак, вдалося зламати мережеву інфраструктуру лише в офісах декількох компаній.

Перші ознаки атаки з'явилися влітку 2017 року.

Скільки німецьких компаній зазнали нападу, Масен не уточнив. За даними BSI, ситуація взята під контроль.

Нагадаємо, 28 лютого німецькі ЗМІ повідомили, що сервери МЗС і Міноборони Німеччини атакувала група хакерів APT28, яку зазвичай пов'язують із Росією. Хакери викрали документи, які стосувалися переговорів щодо виходу Британії з ЄС, України і Білорусі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus