USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У нововолинській школі хочуть «запустити» басейн та зробити тренажерну залу

29 Червня 2018 15:51
Загальноосвітня школа №6 Нововолинська, що на 5-му мікрорайоні, відома на все місто: тут сьогодні навчаються 800 учнів, а з нового навчального року їх побільшає щонайменше ще на півсотні. Також у закладі діє басейн, де учні мають можливість безкоштовно поплавати.

Втім, не без проблем: у школі басейн діє лише в опалювальний сезон. Адміністрація закладу розглядає можливість змінити цю систему: адже у планах – аби водні процедури були доступними цілий рік, інформує БУГ.

Директор ЗОШ №6 Іван Пукля зазначив, що вже у школі підрахували приблизну вартість здійснення задуму щодо цілорічної роботи басейну:

«За нашими підрахунками, вартість обслуговування басейну та сонячних колекторів на сьогодні – 1 мільйон 200 тисяч гривень. Діти люблять плавати, а скористатися можливістю хочуть й інші жителі міста не лише в холодну пору року. Тому для нас це дуже важливо, аби басейн працював цілий рік».

Народний депутат України Ігор Гузь, який на запрошення дирекції прибув оглянути школу й басейн, зазначив, що у планах його команди – відновлення басейну у ДНЗ №9 в шахтарському місті. А перспектива роботи басейну у школі №6 – це чудова можливість для дорослих і дітей:

«Ми змогли «запустити» роботу басейну у школі №5 у Володимирі-Волинському, що не працював 25 років. Також планується – ремонт басейну в ДНЗ №9, аби з раннього віку діти навчалися плавати. Самому подобається цей вид спорту, тому, переконаний, що й діти повинні мати можливість навчитися плавати, тим паче, що стан басейну задовільний».

Також нардеп додав, що необхідно узгодити із міською владою щодо можливості співфінансування оплати за теплопостачання. Зокрема, він запропонував, аби третину загальної вартості надали у міській казні, а 2/3 частини – він намагатиметься «вибити» з державної субвенції на соціально-економічний розвиток.

Також Іван Пукля провів екскурсію делегації спортивною залою, що на першому поверсі школи, у якій необхідно, за його словами, провести ремонт стін та стелі.

Учитель фізичного виховання Роман Івановський разом із директором показали приміщення освітнього закладу, де у перспективі планується створення тренажерної зали.

«У колишньому приміщенні, де були тренажери, зараз навчаються діти, зробили там клас. Учнів у нас навчається багато, саме тому були змушені винести обладнання, аби діти мали де здобувати знання», – зазначив учитель фізкультури.

За словами Романа Івановського, учителі самі готові працювати над ремонтними роботами, аби молодь мала де займатися фізичним розвитком.

«За нашими підрахунками, за умови що все робитимемо власними силами, потрібно 116 тисяч гривень, аби довести до ладу майбутню тренажерну залу», – додав директор Іван Пукля.

Народний депутат Ігор Гузь зауважив, аби зробити капітальний ремонт в цьому приміщенні, необхідно більше коштів, а це щонайменше півмільйона гривень. Їх, зазначив нардеп, готовий лобіювати з державної казни.

Отож, домовилися, що дирекція Нововолинської школи №6 порахує повне переоснащення приміщення під тренажерку та подасть пропозицію народному обранцю, аби він, за можливості, посприяв у втіленні цього задуму. Поки ж, обладнання для фізичного виховання стоятиме у підвальному приміщенні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus