USD 40.72 41.10
  • USD 40.72 41.10
  • EUR 40.70 41.20
  • PLN 10.30 10.45

У Нововолинську відкриють центр життєстійкості, де надаватимуть соціально-психологічну допомогу

3 Грудня 2023 13:02
Центри життєстійкості – це дружні, безбар’єрні простори, на базі яких надаватимуться соціальні послуги, зокрема інформування, консультування та соціально-психологічна допомога. На сьогодні вже відібрано 30 тергромад з 14 областей України, в яких відкриють подібні заклади. Серед них – Нововолинська міська територіальна громада.

Про це повідомляє Волинська ОДА.

Проєкт реалізує Міністерство соціальної політики України. Відтак, кошти на створення центрів життєстійкості залучать з держбюджету. Їх спрямують на облаштування закладу, навчання та заробітну плату працівників впродовж 12 місяців. Територіальна громада, своєю чергою, повинна лише виділити приміщення, що відповідає нормам безбар’єрності або не потребує значних вкладень у її забезпечення.

Читати ще: Стаціонарна, амбулаторна, довготривала та психологічна: напрямки розвитку реабілітаційної допомоги на Волині

За словами директора департаменту соціальної та ветеранської політики облдержадміністрації Оксани Гобод, ця нова соціальна послуга спрямована на підтримку та зміцнення психічного здоров’я населення, зниження загального рівня стресу і тривожності, адаптацію до кризових ситуацій, навчання стресостійкості тощо.

Читати ще: «Ти як?»: реалізація на Волині програми ментального здоров'я

«Послуга передбачає системне надання психосоціальної підтримки людині або сім’ї, які цього потребують: починаючи від фахової оцінки їхніх потреб і завершуючи допомогою в реалізації плану такої підтримки», – розповідає Оксана Гобод.

Читати ще: «Важливо бути поруч»: психологиня з Луцька розповіла, як допомогти пережити втрату близької людини

Отож, відповідно до наказу Мінсоцполітики від 22 листопада 2023 року № 455-Н Нововолинську міську територіальну громаду визначено як громаду, що братиме участь в експериментальному проєкті із запровадження комплексної соціальної послуги з формування життєстійкості.

Також заявку для участі у проєкті подала Зимнівська ТГ. Натомість, ще 3 громади формують відповідний пакет документів.

Центри життєстійкості почнуть працювати з 2024 року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus