USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.55 39.80
  • PLN 9.75 9.90

У парку на 40-му висадили хвойну алею*

20 Квітня 2018 18:36
Туї, ялівці, ялинки та сумахи – загалом близько 30 кущів і дерев – висадили в парку, що на розі вулиць Конякіна та Гордіюк.

Мешканці району разом із працівниками будівельної компанії ЛДБК 20 квітня долучилися до міської толоки «Зробимо Луцьк чистим». Із самого ранку вони наводили лад у парку, зокрема на території облаштованого компанією дитячого містечка «Карамелька».

Генеральний директор компанії ЛДБК Руслан Вайман пригадав, що відпочинкову зону для дітей відкрили менше року тому – у червні 2017 року.

«За цей час тут не зламали жодної лавки чи смітника, тобто люди розуміють, що це зроблено для них. Пам’ятаю, як тільки ми забетонували площу та встановили першу гойдалку, до неї підійшла дворічна дівчинка і сказала, що це її. Ось чому ми тут… Неподалік ми будуємо житловий комплекс «Карамель», і я сподіваюся, що він буде найкращим у Луцьку», – сказав Руслан Вайман.
Він додав, що містечко при вході в парк облаштували передусім для того, аби молодь та батьки з дітьми мали комфортне й гарне місце для відпочинку. У планах компанії – спорудити неподалік ще спортивний майданчик.

Депутат Луцької міської ради Юрій Безпятко, своєю чергою, розповів, що прибирання жителі району намагаються проводити регулярно.

«Цього разу долучилося багато людей. Ті, хто не зміг прийти вранці, можуть прийти після обіду. Взагалі ми регулярно проводимо прибирання, вивозимо сміття, адже один працівник КП «Парки та сквери міста Луцька», затверджений за парком, не може здужати такий об’єм роботи. Я вважаю, що не потрібно мріяти про Європу, її потрібно робити тут, хоча б прибираючи за собою», – зазначив Юрій Безпятко.
Обранець громади пригадав, що довгий час територія парку була спірною ділянкою, за якою ніхто не доглядав: «Тут були хащі, де зловживали спиртним. Після того, як розпочалося будівництво, було проведено велику кількість круглих столів, організованих за участю міської ради та компанії ЛДБК, і врешті досягнуто результату, незважаючи на скептиків. На майбутнє вже затверджена нова концепція парку. Сьогодні, наприклад, люди працюють з інвентарем, який закупила компанія ЛДБК, тобто йдеться про співпрацю свідомо бізнесу та громади міста».

Як зауважив Юрій Безпятко, на жаль, поки міська рада не має фінансової можливості повністю освітлили парк, а ліхтарі, встановлені при дитячому містечку, знову ж, закуплені ЛДБК.

Фінансовий директор компанії ЛДБК Алла Бондарчук додала, що за посередництва депутатів округу працівники компанії можуть довідатися про побажання жителів району та йти їм назустріч.

«Цей дитячий майданчик був потрібен. Хоча багато хто не вірив, що тут вдасться щось зробити. І цей сквер, це обладнання – це наш подарунок місту на півмільйона гривень. Спочатку ми зробили благоустрій, а фінансування нам частково компенсували з міського бюджету. Але саме обладнання місту дісталося безкоштовно, ми його передали безоплатно. Це єдиний сертифікований дитячий майданчик у місті», – наголосила Алла Бондарчук.
Як вона поділилася, висаджування рослин – це ще один доказ того, що ЛДБК активно бере участь у житті міста. «Ми бачимо наскільки люди бережно ставляться до дитячого містечка, тому вирішили створити тут алею із зелених насаджень», – розповіла Алла Бондарчук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
здравомислячий Показати IP 20 Квітня 2018 23:53
Лавку і смітника не зламали але ж всетаки зламали пісочницю де діти граються.На фото можна побачити як працівники лагодять деревяне сидіння на пісочницю щоб діти могли б сідати.
Олег Показати IP 21 Квітня 2018 21:09
Молодці !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus