USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.87

У Парижі масові протести проти расизму переросли в зіткнення, поліція застосувала сльозогінний газ

3 Червня 2020 08:29
Увечері у вівторок, 2 червня, в Парижі близько 20 тисяч демонстрантів, незважаючи на заборону, вийшли на акцію протесту проти расизму і свавілля правоохоронців.

Як повідомляє Le Monde, через дві години після початку мітингу між деякими протестувальниками і жандармами відбулися зіткнення. Поліція у відповідь застосувала сльозогінний газ, пише НВ.

Деякі демонстранти підпалювали сміття і старі меблі. Протестувальники також заблокували ділянку Паризької окружної дороги неподалік від місця, де проходила акція.

Як повідомляється, учасники мітингу вимагали правосуддя у справі темношкірого француза Адама Траоре, який помер у 2016 році незабаром після арешту. Обставини його смерті досі розслідують.

Багато протестувальників почали порівнювати історію смерті Адама із загибеллю Джорджа Флойда під час затримання в Міннеаполісі (США).

Акції в пам’ять про Адама Траоре також пройшли в Марселі, Ліллі та Ліоні.
Нагадаємо, що вже тиждень у багатьох містах США тривають вуличні протести з погромами і актами вандалізму, що спалахнули після загибелі 46-річного афроамериканця Джорджа Флойда в Міннеаполісі 25 травня.

Поліцейські затримали його при спробі розплатитися в магазині банкнотою, яку продавці вважали фальшивою. Один з поліцейських притиснув його до асфальту, натиснув коліном на горло. Флойд заявляв, що не може дихати, але співробітники поліції не звертали на це уваги.

Пізніше чоловік помер у лікарні. Згідно з результатами розтину, смерть наступила внаслідок "механічної асфіксії".

Чотирьох поліцейських, причетних до загибелі беззбройного афроамериканця, звільнили. А офіцера поліції, який тримав затриманого на землі, взяли під варту.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Семен Показати IP 3 Червня 2020 08:44
Схоже що всі ці лівацькі акції по всьому світу сплановані та координовані.
Дзвоніть на 103 до Семен Показати IP 3 Червня 2020 11:32
Так само як і пандемія

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus