USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Лучани прощатимуться з бійцем «Світязя», якого поховали під чужим іменем

14 Березня 2015 13:06
У неділю на Театральному майдані Луцька волиняни прощатимуться із бійцем «Світязя», який загинув під Іловайськом.

Про це повідомила керівник СЗГ УМВС у Волинській області Оксана Блищик у мережі.

Нагадаємо, мати загиблого бійця «Світязя» Мирослава Столярчука через суд добилася, аби родині видали свідоцтво про смерть сина, щоб забрати додому тіло Героя. Рішення суду вступило в дію 10 березня.

Нещодавно наші колеги з «Волині-нової» розповідали про митарства сім’ї загиблого героя АТО Мирослава Столярчука із села Підгайці Луцького району, тіло якого помилково забрала і похоронила родина з Вінниччини. Кілька місяців тягнулася трагічна історія, а Столярчукам усе радили чекати.

Згодом у випуску «Вікон» вийшов сюжет про страшну помилку, яка додала гіркоти й болю і без того згорьованим сім’ям обох загиблих.

ЧИТАТИ ЩЕ: ЧИЯ РОДИНА ПОХОВАЛА БІЙЦЯ «СВІТЯЗЯ». ПОДРОБИЦІ

Нагадаємо, саме 1 вересня Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що бійці «Світязя» вийшли з оточення під Іловайськом. Доля багатьох інших залишалася невідомою. Дехто згодом віднайшовся у полоні «деенерівців». Так, 7 вересня з полону сепаратистів звільнилипрацівника роти патрульної служби особливого призначення «Світязь» УМВС, Михайла Маляревського.

Після визволення він розповів, доля решти хлопців йому не відома.

«Лякає не те, що свистіли кулі, вибухали снаряди, смерть друзів була поряд. Лякає те, що я не знаю, що з моїм підрозділом. Ось так розкидало. Я не знаю, що з хлопцями. Ось це найбільше хвилює», - зізнався Михайло Маляревський.

Про те, що відбулося під Іловайськом зі «Світязем», раніше розповідав командир роти особливого призначення «Світязь» старший лейтенант міліції Олександр Фацевич.

Отже, попрощатися з Мирославом Столярчуком та провести його в останню путь можуть прийти усі небайдужі волиняни 15 березня:

о 12:00 у Свято-Троїцькому кафедральному соборі відбудеться відспівування, а після цього на Театральному майдані розпочнеться панахида.

Поховають Мирослава Столярчука у селі Підгайці Луцького району. Слава і вічна пам’ять Герою!

Крім того, 15 березня Луцьк прощатиметься із загиблим в зоні АТО Денисом Чабанчуком. У місті 15 березня оголосили жалобу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus