USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.50 40.00
  • PLN 9.70 9.86

У Польщі майже повністю заборонили аборти

27 Січня 2021 23:53
У Польщі все ж вирішили запровадити майже повну заборону абортів. Постанову Конституційного суду уже опублікували і вона набрала чинності 27 січня. Раніше її запровадження відкладали через масові протести.

Про це повідомили в уряді Польщі, передає Громадське з посиланням на TVN24.

Відповідно до Конституції країни, рішення суду опублікували 27 січня у «Віснику законів», після чого воно набрало чинності.

У жовтні Конституційний суд Польщі виніс рішення, у якому постановив, що переривання вагітності через дефекти плоду є незаконним. 98% абортів у Польщі відбуваються саме через цю причину.

Згідно з постановою, аборти дозволені тільки в разі зґвалтування та інцесту, а також коли життя або здоров'я матері під загрозою.

На початку листопада після масових протестів проти такого рішення в уряді країни повідомили, що відкладуть його запровадження для дискусії. Тоді запропонували протестувальникам та опозиції у парламенті переговори, аби спільно знайти найкращий вихід із ситуації.

Про рішення Конституційного суду

Своїм рішенням суд фактично підтримав консервативну партію країни. Владна коаліція хотіла ухвалити закон, який забороняє аборти через норму, яку розглядав КС. Розгляд законопроєкту переносили через протести.

Тобто влада знайшла спосіб не ухвалювати закон, щоб не дратувати населення, але таки заборонити цю норму, яка фактично унеможливлює аборти в країні.

Але роздратування після рішення суд уникнути не вдалося, у містах країни відбуваються масові протести, у Варшаві на «Жіночий страйк» вийшли 100 тисяч людей.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
??? Показати IP 28 Січня 2021 00:36
Аборти через дефекти плоду робити негуманно, а приводити в цей світ дитину-інваліда, яка все життя буде мучитися - це значить, нормально? Вангую, зараз потік пацієнток із Польщі в Україну на аборти різко виросте. Шкода що поляки не розуміють, що заборонами ситуацію не зміниш. Як показує історія та досвід інших держав, просто зросте кількість непрофесійних нелегальних абортів, де часто жінок будуть калічити, а також сусідні держави будуть на абортах заробляти гроші.
Лучанин до ??? Показати IP 28 Січня 2021 10:06
Через дефекти плоду - таких абортів малий відсоток. В основному просто вбивають дитину, бо так званий батько злиняв, а мама не має підтримки від людей або кортить ще погуляти(я ще ж молода). Не так вже й багато дітей з вадами... А хто живе з такими дітьми - це люди вищої категорії, справжні герої...
??? до Лучанин Показати IP 28 Січня 2021 12:03
Ви статтю читали? Там чітко написано, що переривання вагітності через дефекти плоду становить 98% випадків.
Анонім Показати IP 28 Січня 2021 07:33
аборт для здоров'я жінки, особливо, яка ще не народжувала, є катастрофічним. Багато хто робить в.молодості,не знаючи жахливих наслідків.
Ембріон до Анонім Показати IP 28 Січня 2021 11:05
Вагітність та народження дитини жінку, власне, також не омолоджують. А якщо заглибитись в в цю тему, то можна дізнатися, що народження дитини може нанести жінці куди більше шкоди, аніж аборт(який, у переважній більшості, є медикаментозним, а не хірургічним)
Гінекологи ЛьвоваЛуц Показати IP 28 Січня 2021 08:31
Дзякуємо бардзо!
Анонім Показати IP 28 Січня 2021 08:59
моє тіло-моє діло
Уточнення Показати IP 28 Січня 2021 09:25
Аборти в Польщів більшості заборонені дуже давно, просто зараз правила стали більш суворими. Там не можна було просто так прийти і сказати щоб зарізали в утробі дитину, бо ще не нагулялась, кавалєр не заможний, чи не памятаю від кого вагітна...ітп. Поляки цінують людське життя, тому і живуть вони по людські, а у нас цінують похоть і гроші, тому ми до поляків в найми їздим, а не вони до нас.
Лучанин до Уточнення Показати IP 28 Січня 2021 10:03
Хороший коментар...
103 Показати IP 28 Січня 2021 17:52
Знаю такого гінеколога зі Львова (дружина - вчителька), які живуть у маєтку і мають три машини: у нього, у дружини і у дочки. Отак "бідують" наші медики і вчителі! Неважко здогадатися звідки гроші...
Еге до 103 Показати IP 29 Січня 2021 11:58
то є найомні мед.кілєри-зарибитчани в які продали душу демонам

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus